Je moet 18+ zijn om onze webshop te bezoeken

Je moet minstens achttien jaar oud zijn om gebruik te maken van onze webshop. Ben je ouder dan achttien jaar?

Blog navigation

CORDYCEPS - DE GEZONDHEIDSVOORDELEN OP EEN RIJ - KOOP CORDYCEPS ONLINE

2328 Weergaven 0 Vind-ik-leuk
 

Cordyceps Militaris vs Sinensis

 

Cordyceps is een zeldzame combinatie van een rups en een paddenstoel die in de traditionele Chinese geneeskunde met name wordt gebruikt om vermoeidheid, long- en nieraandoeningen en een lage geslachtsdrift te behandelen. Er zijn studies gedaan naar het vermogen van Cordyceps om atletische prestaties en uithoudingsvermogen te verhogen, met behoorlijk positieve resultaten. Laten we eens kijken waar deze medicinale paddenstoel te vinden is en wat hij voor je kan doen voor een gezondere levensstijl!

 

Waar groeien Cordyceps-schimmels?

Cordyceps-schimmels lijken niet op een typische paddenstoel; ze worden gevonden in de hoge berggebieden van China en groeien op insecten, meestal rupsen, door langzaam het lichaam van de gastheer over te nemen en zijn weefsel te vervangen door mycelium. Cordyceps wordt traditioneel met de hand geplukt, gedroogd en in de Chinese geneeskunst gebruikt om verschillende kwalen te behandelen. Er wordt gezegd dat de eerste mensen die de gezondheidsvoordelen van Cordyceps ontdekten, opmerkten dat dieren door het eten van Cordyceps sterker en veerkrachtiger werden.

 

De gezondheidsvoordelen van Cordyceps

Cordyceps kan atletische prestaties verbeteren

Cordyceps kan atletische prestaties verbeteren

 

Onderzoeken die gedaan zijn naar de invloed van Cordyceps op atletische prestaties, laten zien dat er een merkbare verbetering was bij deelnemers die Cordyceps kregen, terwijl degenen die een placebopil kregen weinig of geen verbetering vertoonden. Men denkt dat Cordyceps ervoor zorgt dat het lichaam meer energie aan de spieren kan leveren door de lichaamsproductie van het molecuul adenosine-trifosfaat te verhogen, en het lichaam kan helpen zuurstof efficiënter te gebruiken en de bloedsomloop te verbeteren, wat allemaal bijdraagt aan betere sportprestaties. Een dubbelblind, placebo-gecontroleerd onderzoek bij muizen toonde aan dat muizen die het Cordyceps-supplement kregen na 3 weken toediening 30 tot 70% meer uithoudingsvermogen hadden.

 

Cordyceps tegen veroudering

Cordyceps tegen veroudering

 

Een ander gezondheidsvoordeel van Cordyceps komt waarschijnlijk door het hoge gehalte antioxidanten dat in deze insectenminnende schimmel wordt aangetroffen. Anti-oxidanten zijn essentiële moleculen die vrije radicalen neutraliseren, onze cellen beschermen tegen schade en daardoor ziekten voorkomen en veroudering vertragen. Verschillende studies met muizen lieten een verbeterd geheugen en seksuele functie zien bij oudere muizen; een andere studie toonde aan dat de Cordyceps-paddenstoel het leven van fruitvliegen verlengde. Hoewel het onbekend is of de effecten op mensen voor vergelijkbare resultaten zorgen, geven het hoge gehalte aan antioxidanten en het traditionele gebruik in de Chinese geneeskunde veel aanwijzingen dat het bij mensen vergelijkbare voordelen zou kunnen geven.

 

Potentiële anti-tumor-effecten

De gezondheidsvoordelen van Cordyceps

 

Meerdere studies met muizen tonen aan dat Cordyceps anti-tumor-effecten heeft op lymfomen, melanomen en longkanker. In reageerbuisstudies is aangetoond dat Cordyceps de groei van vele soorten menselijke kankercellen remt, waaronder long-, darm-, huid- en leverkanker. Deze resultaten hebben de belangstelling voor de potentiële gezondheidsvoordelen van Cordyceps doen toenemen, wat betekent dat er in de toekomst meer studies kunnen worden uitgevoerd om meer informatie te ontdekken over de potentiële anti-tumor-effecten van Cordyceps bij mensen. Cordyceps-schimmels lijken ook zeer behulpzaam te zijn bij leukopenie - een aandoening die ontstaat als bijwerking van een kankerbehandeling. Het gebruik van deze medicinale paddenstoel als ondersteuning van kankertherapie heeft leukopenie bij veel patiënten daadwerkelijk omgekeerd.

 

Cordyceps Militaris vs Sinensis

Er zijn twee soorten Cordyceps verkrijgbaar - Cordyceps Militaris en Cordyceps Sinensis. Het verschil tussen de kweek- en oogstmethoden tussen deze twee kan behoorlijk groot zijn. Laten we hier eens in duiken om te leren welke Cordyceps het beste bij jouw behoeften en voorkeuren past.

Cordyceps Militaris vs Sinensis

Het verschil tussen Cordyceps Militaris en Sinensis

Hoewel Cordyceps Sinensis van nature voorkomt op insecten in berggebieden in Azië, en in China voor 30.000 à 40.000 dollar per kilogram wordt verkocht, kan het niet gemakkelijk worden gekweekt. Cordyceps Militaris daarentegen, wordt met succes gekweekt in laboratoria over de hele wereld en wordt momenteel verkocht voor ongeveer $12 per kilo. Beide soorten lijken een vergelijkbare waarde te hebben wat betreft hun geneeskrachtige bestanddelen. Cordyceps Militaris bevat soms nog hogere concentraties van de waardevolle bioactieve bestanddelen, omdat het in een gecontroleerde omgeving kan worden gekweekt en tijdens het kweekproces regelmatig kan worden getest.

 

Wat voor sommigen belangrijk kan zijn om te weten, is dat Cordyceps Sinensis ontstaat wanneer deze parasitaire paddenstoel een insect infecteert en mummificeert, waardoor dit supplement niet geschikt is voor vegetariërs of veganisten. Cordyceps Militaris daarentegen, kan worden gekweekt in een laboratoriumomgeving zonder dat er een insect bij nodig is en daarom kan de soort Cordyceps Militaris geschikt zijn voor zowel veganisten als vegetariërs.

 

Zo, nu weet je meer over de medicinale eigenschappen van Cordyceps en over het verschil tussen Cordyceps Sinensis en Militaris. In onze Next Level winkel bieden we beide varianten aan om keuzevrijheid te bieden. Je kunt ook kiezen tussen een vloeibaar extract of capsules. We hebben ook een artikel geschreven over de verschillende manieren waarop je Cordyceps kunt innemen!

Bekijk hieronder onze Cordyceps capsules en Cordyceps vloeibare extracten!

 
Geplaatst in: Nieuws