Je moet 18+ zijn om onze webshop te bezoeken

Je moet minstens achttien jaar oud zijn om gebruik te maken van onze webshop. Ben je ouder dan achttien jaar?

Blog navigation

Maak kennis met reishi, de paddenstoel der onsterfelijkheid | Uit onze serie ‘Medicinale Paddenstoelen’

3506 Weergaven 0 Vind-ik-leuk
 

De reishi-paddenstoel heeft wereldwijd veel aan populariteit gewonnen en is een veelgebruikt 'superfood' geworden in allerlei vormen - tincturen, thee, capsules, cacaodranken en zelfs schoonheidsproducten en energierepen. Met twee indrukwekkende bijnamen als de 'paddenstoel der onsterfelijkheid' en de 'koning van de paddenstoelen', zal reishi je niet eeuwig doen leven, maar het kan zeker verscheidene gezondheidsvoordelen opleveren die we in dit artikel zullen onderzoeken.

 

Wat is Reishi?

Wat is Reishi?

 

Reishi-paddenstoelen (Ganoderma Lucidum) zijn met hun waaiervorm en oranje-roodbruine kleur een zeldzaam mooie vondst in de natuur. Deze paddenstoel komt oorspronkelijk uit Europa, Azië en Noord-Amerika en geeft de voorkeur aan tropische, subtropische en gematigde klimaten met hardhoutsoorten zoals eiken en esdoorns.

 

Waarvoor wordt de Reishi paddenstoel gebruikt?

Immuunsysteem

De Reishi-paddenstoel wordt in de traditionele Chinese geneeskunde al honderden jaren gebruikt om een gezond immuunsysteem te ondersteunen. Meer onderzoek is nodig om dit te bevestigen, maar sommige studies hebben aangetoond dat reishi paddenstoel inderdaad kan helpen bij de productie van witte bloedcellen die van vitaal belang zijn voor een gezond functioneren van het immuunsysteem.

 

Stressvermindering

Als je stress ervaart van het hebben van een druk leven en verantwoordelijkheden, kan reishi-paddenstoel je helpen om met de stress om te gaan. Ze maken deel uit van de adaptogenen, planten die het lichaam helpen stress te bestrijden. Reishi kan de stressoren niet wegnemen, maar het kan je helpen beter met de uitdagingen om te gaan, en mogelijk 'het randje' eraf te halen.

 

De slaap verbeteren

Reishi kan helpen bij slaapproblemen, zoals moeite met inslapen (slapeloosheid), in slaap blijven of te vroeg wakker worden en ook de kwaliteit van de slaap verbeteren. Veel mensen melden verbetering van hun slaapcycli na gebruik van reishi-supplement.

 

Vermindert vermoeidheid

In een studie met 132 mensen ontdekten de onderzoekers dat vermoeidheid verminderde en het algemene welzijn verbeterde na 8 weken gebruik van reishi-supplementen. Een ander onderzoek wees uit dat vermoeidheid verminderde en de kwaliteit van leven verbeterde na 4 weken gebruik van reishi-poeder in een groep van 48 overlevenden van borstkanker. De mensen in beide onderzoeken ervoeren ook minder depressie en angst.

 

Is Reishi eetbaar?

wat is reishi

 

Hoewel gewoon eetbaar, zijn reishi-paddenstoelen te houterig en lastig om zo te eten. Ze hebben ook een nogal bittere smaak. De beste manier om ze te consumeren is als thee of in supplementvorm zoals tinctuur, poeder of capsules.

 

Is Reishi-paddenstoel psychedelisch?

Nee, de reishi-paddenstoel is geen psychedelische paddenstoel, want hij bevat geen psilocybine of andere psychoactieve bestanddelen.

 

Is het innemen van Reishi veilig?

Het nemen van reishi-paddenstoel kan risico's met zich meebrengen als je een lage bloeddruk hebt, diabetesmedicijnen gebruikt, of aandoeningen aan het immuunsysteem hebt of immunosuppressiva gebruikt, omdat reishi-paddenstoelsupplementen hun effectiviteit kunnen tegenwerken.

Sommige mensen melden misselijkheid na voortdurend gebruik, terwijl kortdurend gebruik bij iedereen over het algemeen goed te hanteren lijkt. Zoals bij zoveel supplementen, kruiden en medicijnen kunnen er interacties tussen kruiden en medicijnen zijn waar je op moet letten.

Als je vragen hebt over het nemen van reishi-paddenstoel als supplement, medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft, raadpleeg dan altijd je arts om te zien of reishi veilig voor je is.

 

Reishi en allergieën

Er zijn aanwijzingen dat reishi-paddenstoelen kunnen werken als een natuurlijk alternatief voor antihistaminica. We hebben het allemaal behandeld in dit artikel: werken reishi paddenstoelen echt bij allergieën? Laten we het uitzoeken!

 

Waar kun je Reishi supplementen kopen?

Als je reishi zelf wilt uitproberen, kijk dan hieronder voor onze reishi-producten!

 
Geplaatst in: Nieuws