Je moet 18+ zijn om onze webshop te bezoeken

Je moet minstens achttien jaar oud zijn om gebruik te maken van onze webshop. Ben je ouder dan achttien jaar?

Blog navigation

Laatste berichten

MAGISCHE TRUFFELS GIDS - HOE EET JE ZE EN WAT ZIJN DE EFFECTEN?

88267 Weergaven 24 Vind-ik-leuk
 

hoe eet je magische truffels

 

Magische Truffels

Magische Truffels zijn Sclerotia

Ondanks de naam, is een magic truffel eigenlijk geen truffel en ook geen paddo. Magic truffels zijn sclerotia, een schimmel die tussen de zwamdraden onder de grond door groeit, ook wel mycelium genoemd.  Net als paddo’s bevatten truffels psilocybine, de stof die ervoor zorgt dat je gaat trippen.

 

Wat voel je als je magische truffels gebruikt?

Net als bij een paddotrip of andere psychedelische trips, kunnen de effecten van magische truffels sterk verschillen per persoon en per moment. Geen trip is hetzelfde! Sommige effecten komen echter bijna altijd voor: veranderingen in perceptie van de realiteit of van je eigen gedachten, nieuwe inzichten, milde tot sterke visuals / hallucinaties, intensere emoties, gevoelens van liefde, eenheid, een groter begrip van de wereld om je heen, het universum en/of jezelf en vertraagde of versnelde tijdswaarneming. Je tripervaring kan sterk worden beïnvloed door de gebruikte dosis, de sterkte van de truffels en je mindset en de omgeving (voor, tijdens en na de trip).

 

Gebruik

Je kunt magische truffels eten of er thee van zetten. Wanneer je truffels gebruikt, kun je dit het beste doen in een rustige en comfortabele omgeving. Wij raden aan om eerst een halve dosis in te nemen om de uitwerking te voelen. De werkzame stof psilocybine zal na ongeveer 30 – 60 minuten een merkbare werking hebben.

Truffels werken het best wanneer je ze eet op een lege maag. 4-6 uur niet eten vantevoren wordt aangeraden. Goed en lang kauwen verbetert het effect van de truffels. Als je in plaats daarvan truffelthee wilt maken, snij de truffels dan in stukjes en laat ze 20 minuten trekken in heet water. Sommige mensen nemen liever thee van truffels dan ze op te eten. Als je thee van truffels drinkt, kunnen de effecten sneller opkomen en is de kans op misselijkheid een stuk minder groot, maar kan je trip ook korter duren.

 

Richtlijn dosering Magic Truffels - psychedelica

 

Wat betekenen de vier effecten (visual, energy, body, brain) precies?

Body effect: 
Ervaar een prettig gevoel in je lijf, voel alsof je je in slow motion beweegt, ontspan, ervaar een prettige warmte en tintelingen over je hele lichaam!

Brain effect:
Waarom leven we? Wat is je doel op deze wereld? Weet het antwoord op al de vragen waar je nooit het antwoord op hebt geweten. Zintuigen verscherpen, zie alles helderder dan ooit tevoren.

Visualeffect: 
Ervaar de wereld op een andere manier. Beleef kleuren sterker en zie dingen die je nog nooit eerder hebt gezien.

Energy effect: 
Voel je energiek. Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk. Vlieg van de ene naar de andere gedachte. Je voelt je euforisch en onoverwinnelijk.

 

Brengt het gebruik van truffels lichamelijke risico’s mee?

Volgens het boek Addiction van Gable, RS en Jellinek zijn de lichamelijke risico’s van psychedelische truffels verwaarloosbaar. Blijvende orgaanschade is tot nu nergens gemeld en de giftigheid van de werkzame stof psilocybine is zeer laag. Volgens schattingen is een dodelijke doses minstens 1000 keer de werkzame dosis (addiction (2004), Gable RS)

Het RIVM onderzocht de schadelijkheid van 19 genotsmiddelen en bekeek daarbij hoe giftig elk middel is, hoe verslavend het is, en wat de maatschappelijke schade is (agressie, verkeersonveiligheid, arbeidsverzuim). Kijk hier voor het uitgebreide rapport.

http://www.rivm.nl/dsresource?objectid=rivmp:13404&type=org&disposition=inline&ns_nc=1

 

Zijn truffels verslavend?

De kans op verslaving is bij het gebruik van truffels nihil. Door de heftige effecten die optreden bij het gebruik van truffels worden ze in de meeste gevallen niet vaak gebruikt. Hierdoor is de kans op geestelijke afhankelijkheid/verslaving erg klein. Het lichaam went ook razendsnel aan truffels. Na veelvuldig gebruik zal je nog maar weinig voelen van de effecten. De gewenning of tolerantie wordt echter ook weer snel afgebouwd.

 

Waarom moet ik een lege maag hebben als ik truffels ga gebruiken?

Als je recent een flinke maaltijd hebt gegeten kan het langer duren voor de psilocybine gaat werken. Hierdoor bestaat de kans dat er te veel truffels worden (bij)genomen, omdat de effecten nog niet worden ervaren. De effecten zullen echter altijd intreden en bij een grote dosis zullen deze effecten extra heftig zijn. Eet de truffels daarom minstens 2 (en liefst 4 tot 6) uur na een maaltijd. Dit geldt ook wanneer je thee van magische truffels neemt.

Magische Truffels: de 10 gouden regels

1) Bereid je goed voor lees in ieder geval de gebruiksaanwijzing
Weet wat je kunt verwachten voor je aan je truffel avontuurt begint. Truffels veroorzaken een visuele en hallucinerende ervaring. Je zult bewuster van jezelf zijn en meer over je persoonlijkheid ontdekken dan je je nu kunt voorstellen.

 

2) Zorg dat je op een veilige plek bent
Omdat de truffel trip zelf al vol zit met visuele veranderingen, is het raadzaam om truffels alleen in een rustige en vertrouwde omgeving te gebruiken.

 

3) Zorg dat je lekker in je vel zit
Neem truffels alleen als je geestelijk gezond bent en helemaal op je gemak bent. Neem nooit magische truffels als je depressief bent of gewoonweg niet lekker in je vel zit.

 

4) Maak een vrijwillige keuze om Magic Truffels te nemen
Neem alleen Magic Truffels als je dat zelf wilt, en niet omdat iemand anders het wel een goed idee voor jou vind.

 

5) Blijf binnen de wet, 18+ en geen combo gebruik.
Gebruik truffels alleen als je 18 jaar of ouder bent, en ga ze niet combineren met alcohol of andere stimulerende of verdovende middelen. Neem onder invloed van Magic Truffels geen plaats achter het stuur van een voertuig of machine. Wees jezelf ervan bewust dat je reactievermogen tot wel vier keer zo traag is onder invloed van Magic Truffels.

 

6) Kauw goed op de Magic Truffels
Goed en langdurig kauwen verbetert de werking van onze Magic Truffels. Neem Magic Truffels nooit op een volle maag. Wacht met innemen minimaal twee uur na een maaltijd indien je van plan bent om te gaan genieten van Magic Truffels.

 

7) Doseer voorzichtig, neem NOOIT te veel.
Neem nooit meer dan een doosje Magic Truffels per keer, en begin altijd eerst met de helft van een doosje. Na ruim een half uurt moet je de eerste effecten gaan voelen. Op dat moment kun je altijd nog beslissen om de andere helft van je doosje er achteraan te klappen als je denkt dat je het kunt hebben.

 

8) Raak niet in paniek met Magic Truffels
Er kunnen korte periodes van angst en twijfels optreden tijdens je trip. Ze horen erbij en gaan meestal snel weer weg. Een trip mag maximaal zes uur duren en daarna zul je vaak vermoeid zijn maar moeten de truffels wel uitgewerkt zijn.

 

9) Zorg dat je genoeg tijd hebt voor deze ervaring
Neem vooral ruim de tijd om alle ervaringen, indrukken en eventueel de visioenen tijdens je trip te verwerken.

 

10) Geniet van Magic Truffels
Magic Truffels geven ons een van de beste ervaringen die de zuivere natuur te bieden heeft. Geniet met volle teugen van alles wat je dankzij de Truffels voorbij ziet komen in beeld en geluid. Njoy!

 
Geplaatst in: Psychedelics, Magic Truffles