Je moet 18+ zijn om onze webshop te bezoeken

Je moet minstens achttien jaar oud zijn om gebruik te maken van onze webshop. Ben je ouder dan achttien jaar?

Blog navigation

Laatste berichten

HHC vs THC: Alles over HexaHydroCannabinol
HHC vs THC: Alles over HexaHydroCannabinol
152 weergaven 0 Leuk gevonden
Inhoudsopgave
Kun je een overdosis paddo's nemen? Wij zochten het uit
Kun je een overdosis paddo's nemen? Wij zochten het uit
208 weergaven 0 Leuk gevonden
Inhoudsopgave
De beste rapé voor focus en mentale helderheid
De beste rapé voor focus en mentale helderheid
230 weergaven 0 Leuk gevonden
Inhoudsopgave
Wat is rapé? Álles en meer over deze heilige snuff
Wat is rapé? Álles en meer over deze heilige snuff
314 weergaven 0 Leuk gevonden
Inhoudsopgave

Alles over onze Rapé

43668 Weergaven 2 Vind-ik-leuk
 

Het maken van Rapé

Nicotiana rustica is een van de hoofdingrediënten. De bladeren worden gedroogd en gemalen tot een fijn poeder. Andere elementen worden toegevoegd zoals gedroogde medicinale planten en stammen of schors van verschillende bomen, waarvan sommige op een specifieke manier worden verbrand. De resterende as wordt zorgvuldig verzameld en gezeefd. Onzuiverheden, zoals zand en zwarte onverbrande delen van het hout worden verwijderd wat resulteert in witte/grijze as. 

De as symboliseert het vuurelement dat wordt gecombineerd met het aarde-element (planten zoals Nicotiana rustica). Na het bereiden van alle verschillende onderdelen bepaalt de medicijnman de mix tussen Nicotiana rustica, as en alle andere elementen. Na het mengen van alle onderdelen is de nieuwe Rapé klaar. De productie van Rapé gebeurt altijd ritueel. Het Rapé medicijn wordt in stilte gemaakt, met pure focus en intenties. De hele productie is een delicaat proces. 

Rapé materials.jpg

Werken met Rapé

Men zou een intentie moeten hebben bij het werken met de Heilige Amazone Rapé. Het zou kunnen zijn om eenmaal de geest te zuiveren, een vraag te beantwoorden, of om eenmaal de meditatieve staat te verdiepen. Naast de set, moet je in een omgeving zijn die een relatief rustige en heilige ruimte is. Het hoeft geen echte heilige plaats te zijn, maar de energie rond de plaats van degene die met Rapé werkt moet het dichte gevoel van ritueel en intentionaliteit hebben. Om de productiemethode te spiegelen om de Rapé te creëren. Als de intenties eenmaal zijn vastgesteld, kan de gebruiker verdergaan met het medicijn. Rapé kan een persoon naar een plaats van aandacht en bewustzijn brengen. De geest wordt rustiger, de negativiteit kan zich verhelderen en emotionele spanningen kunnen loslaten. Het kan een moment van puur bewustzijn van het lichaam en de geest creëren. Mensen kunnen zich meer geaard voelen tijdens de ervaring, waardoor ze verwarring of ongemak kunnen opruimen die ze tijdens hun leven zouden kunnen ervaren. De resultaten kunnen u inzichten, nieuwe ideeën en antwoorden geven. De grootste uitdaging is om deze resultaten mee te nemen en te implementeren in uw dagelijks leven.

rape1.jpg

Rapé van inheemse stammen

De Katukina, Yawanawa, Kaxinawa (Huni Kuin), Nukini, Kuntanawa, Apurina, Ashaninka en Matses stammen produceren hun eigen specifieke soorten rapé mix, en hebben verschillende manieren om het te bereiden, van specifieke technieken tot liederen gezongen tijdens rituelen bij het maken van de Heilige Amazone Rapé. We verbinden de Rapé van de volgende stammen met het westen:

Katukina

Yawanawa

Kaxinawa (Huni Kuin)

Nukini

Kuntanawa

Apurina

Puyanawa

 
Geplaatst in: Sjamanisme