Je moet 18+ zijn om onze webshop te bezoeken

Je moet minstens achttien jaar oud zijn om gebruik te maken van onze webshop. Ben je ouder dan achttien jaar?

Blog navigation

NIEUW: Ceremoniële Rauwe Cacao Poeder en Pasta

6957 Weergaven 0 Vind-ik-leuk
 


Wat is Rauwe Cacao

Rauwe Cacao poeder wordt gemaakt van niet-geroosterde cacaobonen koud te persen. Het proces houdt de levende enzymen in de cacao en verwijdert het vet (cacaoboter). Cacao staat bekend als het voedsel (of drankje) van de Goden. Het is terug te vinden in het Maya-tijdperk. Zij waren de eerste die werkten met de cacaoplant rond 400AD.

Effect

Rauwe Cacao werd al eeuwen gebruikt op ceremoniële wijze. Het opent het hart en zorgt voor een enorme boost van energie. Hierdoor kan men een diepe(re) connectie met elkaar aangaan. Tevens is het een gezonde vervanger van koffie!

Cacao vs Cacoa
Cacoa ziet er hetzelfde uit, maar is het niet. Cacoapoeder is ruwe cacao die bij hoge temperaturen geroosterd is. Cacoa wordt veelal gebruikt voor chocolade. Helaas verandert door het roosteren de moleculaire structuur van de cacaoboon, waardoor het enzymgehalte wordt verminderd en de totale voedingswaarde wordt verlaagd. Hierdoor gaan veel werkzame stoffen verloren.

Happy Health
Het consumeren van cacao maakt je blij! Het bevat fenylethylamine die verantwoordelijk is voor onze mood en geeft plezier en dezelfde gevoelens die je  krijgt als je verliefd bent. Het fungeert ook als stimulant en kan mentale alertheid verbeteren. Cacao is een powerhouse vol anti-oxidanten! Het bevat ook grote hoeveelheden magnesium, die een essentieel mineraal is tijdens stresstijden en helpt u zich meer ontspannen te voelen.

Voordelen
Cacao poeder is bekend om een hogere antioxidantgehalte dan cacoa te hebben, en heeft aardig wat voordelen. (Opmerking: Veel wetenschappelijke studies, zoals hieronder, verwijzen naar de gezondheidsvoordelen van Cacao (dus niet Cacoa). De meeste hiervan gebruiken geïsoleerde en gezuiverde stoffen uit cacao. Deze verbindingen lijken niet op zoete supermarkt cacoa.

• verminderd insulineweerstand

• Beschermt zenuwstelsel: Cacao is hoog in resveratrol, een krachtige anti-oxidant die ook in rode wijn voorkomt.

• Beschermt zenuwcellen tegen schade.

• Vermijd risico op beroertes.

• Verlaagt de bloeddruk.

• Verminder risico op hart- en vaatziekten: De antioxidanten die in cacao voorkomen, helpen bij het behoud van gezonde niveaus van stikstofoxide (NO) in het lichaam. Hoewel NO hartkwaliteit heeft, zoals het ontspannen van bloedvaten en het verminderen van de bloeddruk, produceert het ook toxinen. De anti-oxidanten in cacao neutraliseren deze toxinen, beschermen je hart en voorkomen ziekte.

• Bescherming tegen toxines: Als een krachtige antioxidant kan het risico op bepaalde vormen van kanker verminderen. In feite bevat cacao veel meer antioxidanten per 100 g dan acai, goji bessen en bosbessen. Antioxidanten zijn verantwoordelijk voor 10 procent van het gewicht van ruwe cacao.

• Verbetert je stemming: Cacao kan de niveaus van bepaalde neurotransmitters verhogen die een gevoel van welzijn bevorderen. En dezelfde hersen chemische stof die vrijkomt als we diepe gevoelens van liefde ervaren: fenylethylamine .

• Bron van mineralen: Magnesium, ijzer, kalium, calcium, zink, koper en mangaan.

Soorten Cacao
Next Level heeft twee vormen Cacao uit twee verschillende regio’s: Raw Cacao Pasta en Cacao Poeder. Beide hebben wij uit Peru en Bali. De Bali is een mengeling van verschillende stammen van Cacao. De Cacao uit Peru is een pure soort en staat bij ons bekend als de Premium lijn. 

 
Geplaatst in: Nieuws