Je moet 18+ zijn om onze webshop te bezoeken

Je moet minstens achttien jaar oud zijn om gebruik te maken van onze webshop. Ben je ouder dan achttien jaar?

Blog navigation

Laatste berichten

HET VERSCHIL TUSSEN RAW CACAO EN CHOCOLADE (EN WAT CACAO EEN SUPERFOOD MAAKT)!

15847 Weergaven 3 Vind-ik-leuk
 

HET VERSCHIL TUSSEN RAW CACAO EN CHOCOLADE

 

Laten we eerlijk zijn, voor velen van ons is er niets verleidelijkers dan een reep chocola. Er zijn maar weinig mensen die niet van chocola houden en de verleiding kunnen weerstaan. Maar veel mensen zijn ook op zoek naar een gezondere levensstijl. Hierdoor laten we steeds vaker melk- of witte chocolade liggen en gaan op zoek naar goede alternatieven. Tegenwoordig wordt cacao gezien als Superfood. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen cacao en chocolade (in het Engels cocoa genoemd)?

 

RAW Cacao -  Een superfood! 

Cacao staat bekend als het eten (of drinken) van de Goden. Het gebruik van cacao is terug te voeren tot de hoogtijdagen van het Maya-volk, waarvan gedacht wordt dat het het eerste volk was die de cacaoplant rond 400AD cultiveerde.

'Cacao' verwijst naar alle producten die afkomstig zijn van de cacaoboon en die ‘rauw’ zijn verwerkt. Raw Cacao komt voor als cacaobonen, cacaoboter en cacaopasta, maar meestal als cacaopoeder. Raw cacaopoeder wordt gemaakt door cacaobonen koud te persen. Dit proces zorgt voor behoud van alle levende enzymen en verwijdert het vet (cacaoboter).

 

De voordelen

Rauwe cacao eten maakt je gelukkig! Het bevat fenylethylamine dat een positieve invloed heeft op onze stemming en gevoelens van verliefdheid teweeg kan brengen. Cacao werkt ook als een stimulerend middel en kan mentale alertheid verbeteren. Cacao is een krachtpatser VOL met antioxidanten! Het bevat ook grote hoeveelheden magnesium, een essentieel mineraal in tijden van stress, en helpt je om je meer ontspannen te voelen.

 

Cacoa - Chocolade

Er zijn veel onderzoeken naar de gezondheidsvoordelen van Chocolade, maar deze gaan helaas niet over de standaard chocoladereep. Als je leest over de gezondheidsvoordelen van chocolade, lees je eigenlijk over de gezondheidsvoordelen van rauwe cacao.

Chocolade (Engels: cocoa) kan er hetzelfde uitzien als producten van rauwe cacao, maar er is een groot verschil. Vrijwel alle chocolade is gemaakt met cacao die bij hoge temperaturen is verwerkt. Het effect van het verhitten van de cacao is dat de moleculaire structuur verandert, waardoor de algehele voedingswaarde wordt verlaagd en de gezondheidsvoordelen verloren gaan. Cacaopoeder bevat meer vezels en calorieën dan ‘cocoa’poeder, omdat meer van de voedingsstoffen uit de hele boon nog steeds intact zijn. Cacao is een uitstekende bron van enkelvoudig onverzadigde vetten, cholesterolvrije verzadigde vetten, vitamines, mineralen, vezels, natuurlijke koolhydraten en eiwitten die cacao een uitstekende bron van voedingsstoffen maken.

100% Raw Cacao Pasta - Bolivia 450 & 1000g

De cacaobonen die worden gebruikt om deze RAW 100% Cacao Pasta maken, zijn afkomstig van een endemische en unieke soort in de wereld. Ceremoniele, ongebrande en koudgeperste Cacao pasta geproduceerd in Bolivia. Wordt vaak gebruikt voor Cacao Ceremonie.

 

Details: gecertificeerd als wild en biologisch product (ID-BIO-140) ⊹ Wilde, biologische Beniano Cacao-bonen uit het Amazonewoud ⊹ Hand verzameld, gefermenteerd en zongedroogd door inheemse mensen in de jungle ⊹ Zacht en romig van textuur ⊹ De wildernis fruitige smaken van het bos zijn aanwezig in de lange nasmaak ⊹ Ruwe kwaliteit - ongeroosterd ⊹ Glutenvrij, veganistisch.

Aanbevolen dagelijks gebruik: ideaal voor het vernieuwen van cacao-shakes, chocolaatjes drinken, bakken en smoothies. ⊹ Deze cacaomassa is geschikt voor ceremoniële doeleinden.

Productspecificaties

Gemeenschappelijke naam:
Wilde cacao

Wetenschappelijke naam:
Theobroma cacao

Eco-regio:
Amazone

Oorsprong:
Baures, Beni, Bolivia
"Cacao Beniano"

Teelttype:
Wilde collectie, uitgekozen, zongedroogd en van nature gefermenteerd.

certificering:
Biologisch product door CERES (EU / NOP)

HS
1803100000

Finesse
10 tot 20 micron

 

Cacao Pasta & Poeder - Peru - 100% RAW

Hoge kwaliteit ongebrande en koudgeperste rauwe Cacao pasta afkomstig van Peru Inhoud: 500 gram. Rauwe Cacao werd vroeger door de Maya's al gebruikt als krachtig medicijn. Het is hartopenend en zorgt voor sterke energie. Cacao Pasta kan een essentieel onderdeel zijn van de Cacao Elixer dat gebruikt wordt bij Cacao Ceremonies. Gemaakt van ongebrande cacao bonen, waardoor alle werkzame stoffen nog aanwezig zijn. De koudgeperste Cacao geproduceerd komt uit Peru.

 

 
Geplaatst in: Sjamanisme, Ceremoniele Cacao