Je moet 18+ zijn om onze webshop te bezoeken

Je moet minstens achttien jaar oud zijn om gebruik te maken van onze webshop. Ben je ouder dan achttien jaar?

Valeriaan x-gram - Kruiden & Zaden - Next Level
Kruiden & Zaden Valeriaan x-gram € 4,50 | Next Level Smartshop Webshop

Valeriaan x-gram

Valeriaan werkt zeer ontspannend en rustgevend. Helpt bij stress-situaties, en is goed voor de nachtrust. Valeriaan is een kruidachtige plant uit de kamperfoeliefamilie die regelmatig voorkomt in Eurazië. Het extract van valeriaan is een natuurlijk kalmeermiddel en goed tegen nervositeit, stress en spanning en slapeloosheid.

€ 3,72
50 gram
€ 3,72
100 gram
€ 5,74
0.5 kg (bulk)
€ 20,66
1 kg (bulk)
€ 35,12

discrete_verzending snelle_levering gratis_verzending track_en_trace veilig_betalen

Valeriaan

Valeriaan (Valeriana officinalis) is een bloeiend kruidenplantje met fijne bloemen en een typerende geur. De wortel bevat valeriaanzuur, een stof die bekend staat als rustgevend. Valeriaanwortel wordt binnen de kruidengeneeskunde al eeuwen gebruikt bij stress, angst, zenuwachtigheid en slaapproblemen. 

Effecten

Valeriaan brengt het centrale zenuwstelsel tot rust. Het kruid is een populair natuurlijk slaapmiddel omdat het niet de verslavingsgevoeligheid kent die bij synthetische producten kunnen voorkomen. Valeriaan helpt je om sneller in slaap te vallen, maar ook om 's ochtends wakker te worden zonder een suf gevoel. Let wel op dat in sommige gevallen het twee tot vier weken kan duren voordat er verbeteringen optreden in stemming en het slaappatroon.

Gebruik

Een dosis van 200 mg of minder kan tot drie maal daags worden ingenomen om stress te verminderen. Een dosis van meer dan 200 mg kan helpen om de slaap te vatten.

De dosering van kruidengeneesmiddelen is lastiger vast te stellen dan die van chemische geneesmiddelen. De hoeveelheid actieve stof kan variëren. Verder reageert iemand van 50 kg sterker op een middel dan iemand van 100 kg en mannen en vrouwen reageren ook verschillend.