Je moet 18+ zijn om onze webshop te bezoeken

Je moet minstens achttien jaar oud zijn om gebruik te maken van onze webshop. Ben je ouder dan achttien jaar?

Blog navigation

Laatste berichten

Paddo's vs Magische Truffels | Wat je moet weten

3625 Weergaven 2 Vind-ik-leuk
 

het verschil tussen paddo's en magic truffels

 

Hoewel paddo's en truffels dezelfde psychoactieve ingrediënten bevatten en in veel opzichten op elkaar lijken, zijn er veel belangrijke verschillen die het waard zijn om te leren kennen voordat je ze koopt of consumeert. In dit artikel lees je alles over de legaliteit en herkomst van paddo's en truffels, hun effecten, potentie, veiligheid en dosering. Na het lezen hiervan weet je alles over de verschillen tussen magische paddestoelen en truffels, dus lees gauw verder!

 

De uiterlijke verschillen tussen paddo's en magische truffels

Het eerste wat je misschien opvalt aan paddo's en truffels is dat ze er heel verschillend uitzien. Paddo’s zien eruit als typische paddenstoelen met een steel en een 'hoed', terwijl magische truffels kleiner en ronder zijn en behoorlijk hard en compact kunnen zijn; ze lijken haast op kleine stenen of nootjes. Grappig genoeg komen paddo’s en magische truffels van hetzelfde organisme. Paddo's groeien boven de grond en zijn gemakkelijk zichtbaar zijn voor het oog; magische truffels groeien onder de grond. Om ze te kunnen oogsten moeten magische truffels worden opgegraven, terwijl paddo's bovengronds kunnen worden geplukt.

 

Zijn paddo's sterker dan magische truffels?

Veel mensen denken dat paddo's qua potentie en effect sterker zijn dan magische truffels, maar uit onderzoek blijkt dat beide ongeveer evenveel psilocybine bevatten - de psychoactieve verbinding die verantwoordelijk is voor de trip-effecten. Sommige theorieën stellen dat magische truffels iets zwakker zijn dan paddo's. Eén daarvan is dat psilocybine bij magische truffels gelijkmatiger verdeeld is. Daarnaast kan het moeilijker zijn om paddo's af te wegen en te doseren, waardoor de persoon bij het gebruik van paddo’s mogelijk meer psilocybine binnenkrijgt dan hij verwachtte. Een andere theorie is dat magische truffels meer psilocybine bevatten dan paddo's. Nog een theorie over waarom magische truffels zwakker lijken, is dat truffels meestal voorverpakt zijn (inclusief instructies) en zorgvuldig worden afgewogen voor een nauwkeurigere dosering, waardoor ze op een meer verantwoorde manier worden geconsumeerd.

 

Zijn magische truffels legaal in Amsterdam?

Zijn Magic Truffels legaal in Amsterdam?

In heel Nederland (en dus ook Amsterdam) worden truffels legaal verkocht. Ze zijn te vinden in smartshops in de steden en kunnen ook online besteld worden door allerlei aanbieders. Paddo's zijn echter illegaal om in Nederland te verkopen of te consumeren, ook al bevatten ze exact dezelfde psychoactieve stof als truffels. In sommige landen zijn paddo's legaal, gedecriminaliseerd of gedoogd voor persoonlijk gebruik. Op Wikipedia vind je een overzicht of landen en staten waar je de legaliteit van psilocybinehoudende paddenstoelen kunt checken.*

 

*Bedenk wel dat de informatie mogelijk niet altijd wordt bijgewerkt en dat wetten aan verandering onderhevig kunnen zijn.

 

De dosering van Paddo’s vs Magische Truffels

De belangrijkste vraag bij het bepalen van de juiste dosering is: ga ik paddo's of truffels vers of gedroogd gebruiken? Paddo’s worden meestal gedroogd geconsumeerd, terwijl magische truffels bijna altijd vers worden genomen. Dit is een belangrijk verschil, omdat je bij verse consumptie ongeveer 3x zoveel neemt als bij gedroogd gebruik.

 

De volgende vraag die je jezelf moet stellen is: wil ik een milde, matige of intense tripervaring?

 

  • Een milde trip is alles tussen 0,5 en 1,5 gram gedroogde paddo's.

 

  • Een gemiddelde of normale trip is alles tussen de 1,5 en 2,5 gram.

 

  • Alles boven de 2,5 gram wordt beschouwd als een hoge dosis en zorgt voor intense effecten.

 Bij gebruik van verse truffels vermenigvuldig je bovenstaande getallen dus met 3.

 

De intensiteit van de effecten van paddo’s en truffels zijn voor iedereen verschillend en kunnen beïnvloed worden door o.a. lichaamsgewicht en gevoeligheid voor psilocybine. Het is altijd een goed idee om eerst met een lage dosering te beginnen en vertrouwd te raken met de effecten en de gevoelens die opkomen tijdens de ervaring in een veilige set en setting. (Wat is set en setting?)

 

Waar kan ik Magic Mushrooms of Magische Truffels krijgen?

Bij Next Level verkopen we een verscheidenheid aan verse magische truffels waaruit je kunt kiezen! We bieden ook paddo-growkits aan zodat je je eigen paddenstoelen kunt kweken. Het kweken van je eigen paddo’s is een mooi proces om te zien en zal je een goede oogst opleveren van zelfgekweekte magische paddestoelen. Maar mocht dit niets voor jou zijn of heb je hier geen ruimte voor, kun je kiezen uit onze ruime selectie verse magische truffels.

 
Tags : Cubensis, Truffle
Geplaatst in: Psychedelics, Magic Mushrooms