Je moet 18+ zijn om onze webshop te bezoeken

Je moet minstens achttien jaar oud zijn om gebruik te maken van onze webshop. Ben je ouder dan achttien jaar?

Blog navigation

PROBEER EENS WAT NIEUWS MET HALLOWEEN DOOR EEN MICRODOSIS-PADDENSTOELENWANDELING TE MAKEN

1814 Weergaven 0 Vind-ik-leuk
 

Er zijn zoveel manieren om Halloween te vieren. Enge kostuums, versieringen, trick or treat of pompoencreaties kunnen daar zeker bij horen! Maar misschien voel je de roep om iets anders te doen, iets dat betekenis, introspectie en een nieuw perspectief in je leven kan brengen... Als dat zo is, hebben wij een originele suggestie!

 

Een Microdose-Paddenstoelenwandeling

Een Microdose-Paddenstoelenwandeling

 

Een wandeling maken heeft talloze voordelen voor je gezondheid, vooral als het een langere wandeling ergens in de natuur is. Niet alleen kan het helpen de bloedcirculatie te verbeteren, de spierspanning en het energieniveau te verhogen en je gewicht in balans te houden, maar wandelen kan ook je geest kalmeren en je stemming verbeteren. Wandelen maakt endorfine vrij en hormonen die pijn helpen verlichten, stress verminderen en je gevoel van welzijn verbeteren. In de natuur zijn kan helpen om je geest en gedachten leeg te maken.

Wist je dat het ontstaan van de EMDR-therapie geïnspireerd werd door wandelen? De grondlegger ervan, Dr. Francine Shapiro ontdekte de positieve effecten van oogbewegingen tijdens het wandelen die haar hielpen bij het verwerken van moeilijke gebeurtenissen en emoties in haar leven. Als we buiten lopen, bekijken we van nature de omgeving, naar links en rechts, en zoals blijkt uit de effecten van EMDR, kan juist deze oogbeweging ons helpen bij het verwerken van onze emoties. Dit is een van de redenen waarom wandelen vaak heel therapeutisch kan zijn!

 

Het microdosen van psychedelische paddenstoelen

Net als wandelen, heeft ook het microdosen van psilocybine-paddenstoelen of truffels een hele reeks potentiële voordelen. Onderzoek heeft uitgewezen dat microdosering van psilocybine iemands creativiteit kan verhogen door de hersenen te helpen 'out of the box' te denken en met oplossingen of ideeën te komen waar je normaal gesproken niet eens aan zou denken. Veel mensen melden dat ze door het microdoseren van paddenstoelen meer wijsheid, creativiteit en ruimdenkendheid ervaren, evenals minder negatief denken en een verandering in hun levenshouding op een positieve manier. Door een paddenstoelenwandeling met een microdosis te maken, kun je de voordelen van wandelen combineren met die van het nemen van een psilocybine-microdosis. Misschien ervaar je wel een van de meest inspirerende wandelingen van je leven!

 

Reinig je huis tijdens de wandeling

cleansing home with sage

 

Voordat je begint aan je wandeling, kun je je huis luchten en in elke kamer van je huis wat salie branden, om te reinigen en wat frisse energie binnen te laten. Laat, indien mogelijk, je ramen gedeeltelijk open als je van huis gaat zodat het echt kan doorluchten. Bij terugkomst van je microdosis-paddenstoelenwandeling zal het extra verfrissend aanvoelen om een gereinigd huis binnen te lopen en schone lucht in te ademen.

 

Als het maken van een microdosis-paddenstoelenwandeling niet mogelijk is of niet past bij jouw idee om Halloween te vieren, hebben we een ander artikel geschreven: 6 manieren om Samhain/Halloween op een zinvolle manier te vieren.