Je moet 18+ zijn om onze webshop te bezoeken

Je moet minstens achttien jaar oud zijn om gebruik te maken van onze webshop. Ben je ouder dan achttien jaar?

Blog navigation

Laatste berichten

7 eenvoudige stappen voor het organiseren van een heilige cacaoceremonie + recept voor ceremoniële cacao

6230 Weergaven 0 Vind-ik-leuk
 

cacaoceremonie

 

Als je ooit je eigen heilige cacaoceremonie thuis hebt willen voorbereiden, maar niet zeker weet hoe je dat moet doen, delen we in dit artikel enige aanwijzingen en een ceremonieel cacaorecept. Alles wat je hoeft te doen is de 7 eenvoudige stappen volgen die we hieronder delen, en je zult klaar zijn voor een hartverwarmende en magische reis die dieper in je eigen hart en ziel duikt.

 

Wat is een Cacaoceremonie?

Cacaoceremonie is een sjamanistische praktijk waarbij mensen samenkomen in een cirkel om cacao te drinken, te delen wat ze op dit moment meemaken, waar ze dankbaar voor zijn en ook enkele potentiële strubbelingen naar voren te brengen die door de helende kracht van cacao kunnen worden getransformeerd.

 

Wat zijn de effecten van een ceremoniële dosis cacao?

De effecten van een ceremoniële dosis cacao staan bekend als vrij mild en zeer aangenaam. In tegenstelling tot andere traditionele sjamanistische ceremonieplanten veroorzaakt cacao geen hallucogeen of 'uit het lichaam tredend' effect. Integendeel, het kan een algemeen gerapporteerd gevoel van "hart-opening" of "hartverwarmend" teweegbrengen. Cacao kan een verheven effect teweegbrengen, waardoor een zachte, liefdevolle 'buzz' in je lichaam ontstaat die je helpt je gemakkelijker met jezelf en anderen te verbinden, en je helpt je uitdagingen te accepteren om ze in een nieuw, liefdevoller licht te zien.

 

Voordelen van Raw, Ceremonial Grade Cacao

cacao ceremonie voordelen

Rauwe, pure cacao staat bekend om zijn hoge gehalte aan antioxidanten, ijzer, magnesium, calcium en vele andere vitale bestanddelen. Het bevordert de gezondheid van het hart, verbetert de bloedsomloop, en bevat stemmingsverhogende kwaliteiten die kunnen helpen bij PMS-symptomen en depressie. Geen wonder dat de meeste mensen zich beter voelen na het eten van chocolade! De effecten zijn vooral voelbaar bij het consumeren van pure, rauwe cacao in plaats van in de winkel gekochte cacao.

 

Een persoonlijke ervaring van de cacaoreis

"Ik herinner me dat ik op een dag, nieuwsgierig naar het pas ontdekte feit dat cacao al duizenden jaren wordt gebruikt als heilig plantenmedicijn, besloot om het thuis eens te proberen. Toen mijn dampende kop cacao van ceremoniële kwaliteit klaar was, ging ik buiten in de tuin zitten bij een tafel met de warme zon die recht op me scheen. Ik voelde me een beetje nerveus, maar vooral opgewonden en nieuwsgierig naar wat de reis zou brengen. Ik stelde mijn intenties vast terwijl ik de warme beker in mijn handen hield, en dronk toen mijn cacao. Wat zich daarna ontvouwde was een prachtige, hartverwarmende ervaring die vreugdevolle tranen in mijn ogen bracht en mijn hart vulde met een gevoel van liefde en hoop dat me lang bijbleef. Door de jaren heen werd Cacao een van mijn vertrouwde plantenleraren waar ik me toe kon wenden op momenten dat ik het gevoel had dat ik een warme omhelzing nodig had, en een liefdevolle en zachte herinnering aan wie ik in mijn kern ben.

 

Hoe organiseer je een Heilige Cacaoceremonie voor jezelf

1. Zoek goede kwaliteit, 100% pure Cacao (geen cacao)

Veel mensen weten dit misschien niet, maar cacao, het 'warme chocolade'-poeder dat we in onze gewone supermarkten en kruidenierszaken vinden, is een uitgeklede en sterk bewerkte versie van Cacao. Waar je naar wilt zoeken is rauwe Cacao - de pure vorm die nog zijn vitale elementen en voedingsstoffen bevat voor een opmerkelijke reis en vele gezondheidsvoordelen. Bij Next Level verkopen we cacao van ceremoniële kwaliteit die rechtstreeks van de bron komt - lokaal geteeld, koudgeperst, rauw en biologisch. Koop je cacao van ceremoniële kwaliteit hier.

Als je meer wilt lezen over het verschil tussen Cacao en cacao, dan hebben we daar een artikel over geschreven: Het verschil tussen rauwe Cacao en cacao - waarom is Cacao een superfood?

 

2. Creëer een heilige ruimte

cacao ceremonie effecten

Of je cacaoceremonie nu binnen of buiten wordt gehouden, het kan verstandig zijn om ervoor te zorgen dat deze ruimte stil en besloten genoeg is om alle inzichten, gevoelens en emoties te laten ontstaan en volledig te ervaren zonder mogelijke onderbrekingen. Het verdient aanbeveling om de ruimte mooi, schoon en gezellig te maken. Breng gerust kussens, dekens, kaarsen, kristallen of wat dan ook mee waardoor je je warm en veilig voelt. Desgewenst kun je ook een dagboek naast je hebben liggen om na afloop je ervaring op te schrijven.

 

3. Bereid je Ceremoniële Cacao | Recept

Om je cacaodrank te bereiden is enige basiskennis nodig. Hier delen we een eenvoudig, gemakkelijk te volgen ceremonieel cacaorecept met opties om het te tweaken en er wat pit aan toe te voegen!

 

Ceremonieel cacaorecept

- 1 groot drinkglas water per persoon

- 6 eetlepels fijngehakte of poedervormige rauwe cacao (tot 42 gram cacao per persoon)

- Een snufje peper, cayenne of rode pepers (optioneel)

- Natuurlijke zoetstof naar eigen keuze zoals honing, agavesiroop, stevia naar smaak (optioneel)

- Extra smaak met kaneel, vanille of kardemon (optioneel)

 

De drank bereiden

- Begin met de cacaoreep in kleine stukjes te hakken, zodat hij gemakkelijk oplost in het water.

- Zet het water met peper, cayenne of chili op het vuur tot het net niet kookt. Het mag heet zijn maar niet koken.

- Voeg Cacao toe aan het water.

- Voeg natuurlijke zoetstoffen en/of kruiden naar smaak toe.

- Gebruik een houten lepel of garde om de drank te roeren tot alle cacaostukjes zijn opgelost en er een dikke laag schuim op het oppervlak drijft.

- Zet het vuur uit.

- Zet het vuur uit. Je Cacao is klaar!

 

4. Stel je intenties vast

Zoals bij veel dingen in het leven is het belangrijk om duidelijk te weten waarom je iets doet, en hier komen de intenties om de hoek kijken. Houd je warme kopje cacao in je handen, en voordat je het opdrinkt, ontspan je, sluit desgewenst je ogen, en denk na over wat je zou willen doorwerken, voelen of opwekken. Houd jezelf open om Cacao je te laten zien wat werkelijk gevoeld en ervaren moet worden. Laat verwachtingen los over wat je reis kan brengen. Desgewenst kun je ook een klein gebed houden en Cacao bedanken. Een gevoel van dankbaarheid is een krachtige manier om de ceremonie in te gaan en je hart te openen voor de lessen en leringen van Cacao.

 

5. Drink je Cacao en geniet van de reis

ceremonieel cacaorecept

Nu is het tijd om eindelijk je Cacao te drinken! Drink het langzaam, neem je tijd, en geniet van de warme chocoladesmaak die in je mond dwarrelt. Je kunt voelen dat het snel daarna begint te werken, of het kan tot 20-30 minuten duren voordat je de volledige effecten voelt. Als je alleen bent, kun je je volledig overgeven aan de reis en doen wat je wilt - dansen, bewegen, stilzitten, ademen, of je overgeven aan een diep meditatieve staat. Laat los hoe je denkt dat je eruitziet; huil als er tranen komen en lach als er gelachen wordt. Als je vreugde of liefde voelt, voel het dan door je hele lichaam stralen; geef je over aan welke gevoelens je ook mag ervaren. Laat ze stromen! Misschien merk je dat je hart iets sneller klopt dan normaal; dit is de werking van de cacao, die je hart opent en de bloedstroom in je hele lichaam verhoogt. Misschien voel je je een beetje euforisch, en dat is te danken aan de vitale bestanddelen in cacao die ons kunnen helpen ons gelukkiger, energieker en meer gefocust te voelen.

 

6. Journaliseer, deel, integreer en geef dank

Aan het eind van je cacaoceremonie kan het nuttig zijn om je inzichten, lessen of gevoelens die je hebt ervaren op te schrijven of te delen met iemand die je vertrouwt. Welk deel van de reis was voor jou het meest betekenisvol of belangrijk? Kwam het overeen met je bedoelingen, of ontvouwde zich iets heel anders? Heeft iets je verrast? Wat heb je geleerd van deze ervaring, en hoe kun je dit toepassen in je dagelijks leven? Neem de tijd om echt na te denken over je reis, want die kan veel waardevolle lessen bevatten. Haast je niet meteen naar de volgende taak, maar blijf liever zitten met wat er doorkwam en verwerk eventuele restgevoelens en gedachten die nog opkomen.

 

7. Last but not least - Blijf gehydrateerd

Het is belangrijk om tijdens of na de ceremonie gehydrateerd te blijven, want cacao kan je lichaam uitdrogen als je het niet genoeg water geeft. Dit kan resulteren in een lichte maar toenemende hoofdpijn na de ceremonie. Om niet te vergeten gehydrateerd te blijven kun je gewoon een waterfles klaarzetten en die tijdens de ceremonie naast je houden. 

We hopen dat je alles hebt geleerd wat je moet weten over het houden van een cacaoceremonie voor jezelf! Het is echter één ding om erover te lezen en te leren, maar een heel ander gevoel om het zelf te ervaren! Als je rauwe cacao van ceremoniële kwaliteit wilt kopen, hebben we hieronder de perfecte producten voor je op een rijtje gezet.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Belangrijke opmerkingen:

  • Neem cacao alleen nuchter in, vermijd cafeïne minstens 3 uur voor je ceremonie en probeer cacao op een lege maag in te nemen om de effecten beter op te nemen.
  • Antidepressiva met MAO-remmers vormen een contra-indicatie voor cacao en kunnen leiden tot ernstige hoofdpijn.
  • Cacao is een vaatverwijdend middel en pompt meer bloed door het hart. Let op je dosering als je een hartaandoening hebt of medicijnen tegen hoge bloeddruk gebruikt.
  • Cacao kan niet verteerd worden door honden en sommige andere huisdieren, dus zorg dat je het uit hun buurt houdt. De gevolgen kunnen fataal zijn.
  • Raadpleeg je arts als je zwanger bent of borstvoeding geeft.
  • Hoewel cacao een zeer veilig medicijn is, wees je bewust van alle andere factoren die je cacaoceremonie-ervaring zouden kunnen verstoren.
  • Geniet van de reis!