Je moet 18+ zijn om onze webshop te bezoeken

Je moet minstens achttien jaar oud zijn om gebruik te maken van onze webshop. Ben je ouder dan achttien jaar?

Blog navigation

Laatste berichten

DE JUISTE RAPÉ KIEZEN

3177 Weergaven 0 Vind-ik-leuk
 

 

Wat is Rapé?

Oude inheemse culturen gebruiken al heel lang heilige planten voor genezing en verbinding. Weten welke kruiden en planten je wanneer moet gebruiken is een kunst op zich. Rapé is een heilig medicijn dat al duizenden jaren door mensen in het Amazonegebied wordt gebruikt om fysieke, psychologische en emotionele blokkades te overwinnen; als middel om in meditatieve staat te komen en om inzichten te verkrijgen in andere, subtielere werelden. Er zijn tientallen, zo niet honderden Rapé-mengsels verkrijgbaar, omdat elke stam en elke sjamaan zijn eigen mengsel maakt voor verschillende doeleinden.

 

Hoe wordt Rapé gemaakt?

Het kan jaren duren om de kunst van het maken van rapé onder de knie te krijgen, omdat er veel plantensoorten bij gebruikt worden en er kennis moet worden opgedaan over hoe ze te oogsten en te bereiden. Soms doen de sjamanen een langdurige ‘dieta’ met bepaalde planten, om de lessen van deze planten te ontvangen, en te weten hoe ze in synergie te combineren. Een sjamaan moet niet alleen weten welke planten hij moet gebruiken, maar ook welke delen van de plant hij moet gebruiken - de wortel van dezelfde plant kan een heel ander effect hebben dan bijvoorbeeld de bladeren of de zaden ervan. Rapé maken wordt beschouwd als een heilige kunstvorm en niet iedereen kan het. Veel serieuze rapémakers beschouwen de kunst van het rapé maken als een leerweg, niet alleen met de meestersjamanen, maar vooral ook met de planten zelf.

 

Verschillende Rapé-blends

how to choose the right Rapé

Hoewel rapé veel gebruikt wordt om inzichten te verkrijgen, te aarden, in het moment te zijn en negatieve energie op te ruimen, zijn er nog veel meer redenen om een specifieke rapé-blend te gebruiken. Rapé-mengsels verschillen sterk in intensiteit en effect en worden gemaakt voor verschillende doeleinden. Bij ons vind je een grote verscheidenheid aan rapé-mengsels, gemaakt door verschillende stammen uit het Amazonegebied. Hieronder beschrijven we een paar van de beste rapé-blends.

 

Aardende Rapé

  • Forte Canelo do Velho is een van de sterkste rapé’s die er is. Deze bijzondere rapé is gemaakt voor meer ervaren gebruikers. Diep en intens aardend, erg sterk en voor velen overweldigend. Als je deze rapé gaat gebruiken, zorg dan liefst voor een comfortabele omgeving en neem de tijd en ruimte om de effecten hun werk te laten doen.
  • Huni Kuin Cumaru Rapé is een nieuwe rapé-blend, gemaakt van traditionele ingrediënten. Deze rapé heeft een sterk aardend effect en kan iemand in een diepe trance-achtige toestand brengen. Deze blend dankt zijn effecten aan de bijzondere mix van planten die gebruikt wordt.

Rapé voor spirituele reiniging

  • Huni Kuin Ervas Herbal Mix Rapé is een speciale rapé en wordt gemaakt met vele verschillende bijzondere kruiden die met succes ingezet worden voor spirituele reiniging in ceremonies.
  • Spiritual Cleanse Rapé is een traditioneel medicijn dat door verschillende stammen wordt gebruikt en werkt zeer reinigend en uplifting. Deze rapé is zeer geschikt om in combinatie met andere medicijnen te gebruiken tijdens ceremonies, met name om de spirituele energie te reinigen en een boost te geven. Net als de Huni Kuin Ervas Herbal Mix wordt deze rapé ook gebruikt voor spirituele baden.

Rapé voor spirituele bescherming

  • Kuntanawa Tagua Rapé wordt gemaakt met de bloemen van de zwarte palmboom. Deze rapé wordt gebruikt voor bescherming en voor momenten waarop men behoefte heeft aan ruimte en veiligheid. Door de Kuntanawa-stam wordt deze rapé ook gebruikr voor spirituele reiniging. Deze blend heeft een krachtig, geurig aroma.

Kalmerende Rapé

  • Rapé de Mulungu. Traditioneel wordt Mulungu in Zuid-Amerika gebruikt als slaapbevorderend middel en bij stress, angst en zenuwstoornissen. Deze rapé werkt kalmerend en brengt de geest tot rust.

  • Rapé Relax - Passionflower. Deze rapé is een zorgvuldig samengesteld mengsel van Passiebloem en Tsuno-as van de Katukina-stam. Het is een goed slaapbegeleidend middel en bevordert lucide dromen.

rapé for clarity

Rapé voor alertheid en energie

  • Rapé de Guarana. Om de geest wakker te maken wordt in deze rapé-blend guarana gebruikt (paullinia cupana), dat een hoog gehalte aan cafeïne en andere actieve stoffen heeft die op natuurlijke en krachtige wijze een staat van alertheid opwekken.

Rapé met een vrouwelijke touch

  • Nukini Sansara Rapé. Een heerlijk rapémengsel waarin een natuurlijk pijnstillend middel uit de Amazone wordt gebruikt. Deze Rapé is gemaakt door een vrouw, waardoor het een vrouwelijk karakter heeft, hoewel dit niet betekent dat het minder sterk is. Voor en van de krijgsvrouwen van het woud.
  • Rapé Yawanawa Forca Feminina. Dit mengsel van de Yawanawa-stam is een klassieke combinatie van Tsunu en sterke Rustica, exclusief gemaakt door een spirituele krijgsvrouw van de stam. Vrouwelijke energie manifesteert zich erin in op alle mogelijke manieren.
  • Rapé Yawanawa Forca Feminina Waxy. Deze speciale rapé wordt met de hand gemaakt door de legendarische vrouwelijke sjamaan Waxy Yawanawa in Acre, Brazilië. Het is een zeer krachtig medicijn, gebruikt in gebed. De Rapé is zacht, schoon, sterk en heeft een zeer aangenaame werking op het lichaam.

Rapé met bloemige en frisse ondertonen

  • Rapé Nukini Sete Estrelas. Een prachtig mengsel met fruitige en frisse munttonen, krachtig maar ook zacht. Gemaakt met een kruid genaamd embuabinha dat de geest verheft, dat in andere preparaten wordt gebruikt voor spirituele reiniging en soms als natuurlijk pijnstillend middel. De gebruikte as wordt Tsunu as genoemd.
  • Rapé Nukini Eucalypto. Nukini Eucalypto wordt gemaakt met de traditionele corda rustica dat een sterke werking heeft. De sterke effecten worden getemperd door een vleugje eucalyptus dat het een zachte frisheid geeft die de neusgaten opent en de geest zuivert. Hoewel eucalyptus geen inheemse plant van de regio is, wordt het veelvuldig gebruikt door inheemse rapémakers vanwege de eigenschappen die zo goed combineren met rapé.
 
Geplaatst in: Sjamanisme