Je moet 18+ zijn om onze webshop te bezoeken

Je moet minstens achttien jaar oud zijn om gebruik te maken van onze webshop. Ben je ouder dan achttien jaar?

Blog navigation

Kunnen psychedelische paddestoelen depressies behandelen? Onderzoek zegt van wel

3799 Weergaven 0 Vind-ik-leuk
 

Een paar decennia geleden zou het gebruik van psilocybine voor de behandeling van depressies volkomen absurd hebben geleken. Na de jaren ’60 kwam een volledige stop op psychedelisch onderzoek ten goede van de geestelijke gezondheid. Het idee werd impopulair. Gelukkig heeft psychedelisch onderzoek, dankzij de push van bepaalde mensen en organisaties, zijn comeback gemaakt. Dit door baanbrekende resultaten die zelfs de stoutste verwachtingen overtreffen. Laten we in de laatste bevindingen duiken!

 

Wat zijn psychedelische paddenstoelen?

psilocybine en depressie

 

Psychedelische paddenstoelen, algemeen bekend als psilocybine paddenstoelen of "magic mushrooms", bevatten een psychoactieve stof die psilocybine heet. Psilocybine zorgt voor een hallucinogeen, 'trip-achtig' effect dat enkele uren duurt. Deze paddenstoelen groeien over de hele wereld, meer dan 180 soorten, variërend in sterkte en grootte. Het gebruik van psychedelische paddenstoelen is al duizenden jaren een wezenlijk onderdeel van veel culturen en hun heilige rituelen. De psilocyine kan een spirituele of mystieke ervaring geven, de perceptie van tijd en ruimte veranderen, kleurrijke visuals teweegbrengen en gevoelens intensiveren. Psychedelische paddestoelen zijn erg krachtig en zullen met voorzichtigheid en respect behandeld moeten worden. In dit artikel zul je lezen dat ze gebruikt kunnen worden als een geweldig hulpmiddel bij het genezen van therapieresistente depressie.

 

Psilocybine onderzoek

psilocybine en depressie

 

In de jaren ‘50 en ‘60 werden psychedelische drugs getest op ongeveer 40.000 mensen. Er werden meer dan 1000 artikelen gepubliceerd door wetenschappers over het gebruik van psychedelische middelen als een potentiële en effectieve psychiatrische behandeling. Toen het recreatieve gebruik van deze middelen zich verspreidde en een sterke anti-oorlogsbeweging chaos veroorzaakte, werden ze verboden. Verder onderzoek naar psychedelica én het recreatieve gebruik ging ondergronds.

 

Vanaf het jaar 2000 worden psychedelica weer onderzocht, ondanks de moeilijkheden en het stigma rondom het middel. Dit heeft fascinerende en moeilijk te negeren resultaten opgeleverd, die veel aandacht hebben getrokken van zowel de reguliere media als potentiële investeerders. Alleen al in het jaar 2020 werden in totaal 17 psychedelische onderzoeken uitgevoerd (waarvan 13 psilocybine-onderzoeken). MAPS, een Multidisciplinaire Vereniging voor Psychedelische Studies, haalde in 6 maanden tijd 30 miljoen dollar op om een onderzoek naar het gebruik van MDMA voor de behandeling van posttraumatische stressstoornis (PTSS) te kunnen voltooien. Al deze boeiende onderzoeken hebben enkele baanbrekende bevindingen opgeleverd.

 

Psilocybine behandeling voor depressie

In een onderzoek met mensen die leden aan een zware depressie, rapporteerden onderzoekers van Johns Hopkins Medicine dat slechts twee psilocybine sessies, samen met ondersteunende psychotherapie, snelle vermindering van depressieve symptomen opleverde. Voor de meeste deelnemers resulteerde de behandeling in een aanzienelijke verbetering van hun gemoedstoestand. Nog verbazingwekkender is dat iets meer dan de helft van de deelnemers aan het onderzoek remissie bereikte; tijdens de vier weken durende follow-up voldeden zij niet meer aan de criteria van een depressie. Dit soort resultaten zijn baanbrekend en overtreffen ruimschoots de bestaande behandelingen.

 

Als u meer wilt weten over dit psilocybine onderzoek, kunt u de beelden van Roland Griffiths, Ph.D. die over zijn onderzoek praat hier bekijken, en als u de ervaringen van een deelnemer aan het onderzoek in de psilocybine studie van Johns Hopkins wilt beluisteren, klik dan hier.

 

Wanneer komt de behandeling met psilocybine beschikbaar voor het grote publiek?

psilocybine behandeling voor depressie

 

Met zoveel steden in de V.S. die psilocybine paddestoelen decriminaliseren, centra die gebouwd worden voor psilocybine ondersteunde therapie, en het voortdurende onderzoek dat elk jaar meer positieve resultaten oplevert, wordt geschat dat het slechts een paar jaar zal duren voordat psilocybine behandeling breder toegankelijk wordt.

 

Voor dat het zover is, kun je nu al psilocybine retraites vinden in landen waar psilocybine geoorloofd of gedecriminaliseerd is. In Nederland bijvoorbeeld is het wortelgedeelte van de psilocybine paddenstoel, die vaak 'magische truffels' of 'psilocybinetruffels' wordt genoemd, legaal.

 

Aangezien de onderzoeksresultaten zijn bereikt in een strikt gecontroleerde setting met getrainde professionals, zouden we niet aanraden om psilocybine paddenstoelen op eigen houtje te nemen als het je eerste keer is of als je lijdt aan een ernstige depressie of een psychische aandoening. Raadpleeg altijd je arts om de beste optie voor je behandeling te vinden.

 

Naast depressie kunnen psilocybine paddenstoelen ook gebruikt worden als een middel voor zelfontdekking, bewustzijnsverruiming en een beter begrip van de wereld. Ze bieden breder inzicht in wat het ook is dat je wilt onderzoeken tijdens deze ervaring. Het achterhaalde idee dat psychedelische paddestoelen hersencellen kunnen beschadigen is volledig ontkracht door veel onderzoek. Hieruit blijkt namelijk juist dat de werkzame stof psilocybine neuronen in staat stelt om nieuwe verbindingen in je hersenen te maken. Daardoor krijg je de mogelijkheid krijgt om anders naar dingen te kijken en andere inzichten te ervaren ten aanzien van een probleem of uitdaging.

 

Als je interesse hebt om je eigen psilocybine paddenstoelen te kopen of te kweken, verkoopt ons bedrijf Next Level hoogwaardige psilocybine truffels, en psilocybine paddenstoel kweeksets om je eigen paddenstoelen thuis te kweken. Omdat het kweken een beetje intimiderend kan lijken, bieden we eenvoudige stap voor stap instructies die ervoor zorgen dat je de kleine, weelderige, gezonde en verbazingwekkende paddenstoelen zelf kunt kweken. Wij verzenden vanuit Nederland naar veel landen wereldwijd en hebben een klantenservice om vragen te beantwoorden.

 

*Zorg er altijd voor dat je psilocybine paddenstoelen (of truffels)in een veilige omgeving neemt. Bij voorkeur met een ervaren gids of een goede vriend die voor je kan zorgen voor, tijdens en na je trip (indien nodig). Als je enkele richtlijnen voor je psilocybine reis wilt lezen, raden we je aan dit artikel hier te lezen.

____________________________________________________________________________________________

Onderzoeksreferentie: https://jamanetwork.com/journals/jamapsychiatry/fullarticle/2772630

 
Geplaatst in: Psychedelics, Magic Mushrooms