Je moet 18+ zijn om onze webshop te bezoeken

Je moet minstens achttien jaar oud zijn om gebruik te maken van onze webshop. Ben je ouder dan achttien jaar?

Blog navigation

Onze Kratom Fabriek in Indonesië

4049 Weergaven 0 Vind-ik-leuk
 

 

We zijn er enorm trots op dat we onze eigen Kratom produceren. Op deze manier kunnen we 100% kwaliteit en zuiverheid van onze producten garanderen en tevens een waardevolle bijdrage leveren aan de lokale boerengemeenschap in Indonesië. Lees hier over onze eigen Kratomplantages en Kratomfabriek!

 

Waarvoor wordt Kratom gebruikt?

Kratombladeren worden in Zuidoost-Azië traditioneel gebruikt voor medicinale doeleinden om verschillende lichamelijke en geestelijke kwalen te genezen en te verzachten. Ze worden ook dagelijks gebruikt door boeren en arbeiders, ongeveer zoals koffie, voor meer energie en productiviteit. In deze culturen worden de bladeren gekauwd om spierpijn te verlichten, de eetlust te verminderen, de energie en het libido te verhogen en te helpen ontspannen.

 

Waar wordt onze Kratom geproduceerd, en hoe gaat dat in zijn werk?

De bladeren zijn afkomstig van gemeenschappelijke plantages rond de stad Jongkong - Putussibau; dit gebied is een groene zone, gelegen in het Sentarum Lake National Park. Het heeft een rijke alluviale bodemstructuur, zodat de Kratombomen op zeer vruchtbare grond groeien. Dit gebied is uitstekend geschikt voor het kweken van Mitragyna speciosa (de kratomboom). Deze tropische boom gedijt goed in een warme en vochtige omgeving en kan hoger dan 18 meter en breder dan 4,5 meter worden. De gemiddelde leeftijd van Kratombomen die klaar zijn voor de oogst is 6 à 15 jaar.

kratom bomen

Om de bladeren te verzamelen zijn zorgvuldige observatie en een goed gevoel voor timing nodig. De oogst gebeurt handmatig vanaf 7 uur 's morgens tot 1 uur 's middags, en alleen oude bladeren worden geplukt om een hoog Mitragynine-gehalte te bereiken.

Gedurende de hele levenscyclus van de kratomboom ondergaat hij grote veranderingen. Nadat de boom het hoogtepunt van zijn groei heeft bereikt, gaan deze veranderingen door. Dit kan een grote invloed hebben op de uiteindelijke oogst. De belangrijkste van deze veranderende eigenschappen hebben betrekking op de kleur van de stengels en de nerven van de kratombladeren. De nerven van de bladeren kunnen wit, rood of groen gekleurd zijn, en het is belangrijk om het verschil in effect te kennen voordat je gaat plukken. (Je kunt hier meer lezen over de verschillen in Kratom soorten/types).

We werken exclusief samen met goede vrienden die als partners het kweekproces in Indonesië overzien en de bladeren zorgvuldig met de hand oogsten en drogen als de tijd rijp is.

Onze Kratombomen worden nooit beschadigd of gekapt, maar soms moeten ze gesnoeid worden met als doel bladeren te regenereren en zodat de bomen niet omhoog, maar breeduit groeien, wat het oogstproces veel gemakkelijker maakt.

Om ervoor te zorgen dat onze plantage duurzaam is, wordt er slechts twee keer per maand geoogst, bijvoorbeeld aan het begin van de maand in gebied A, en aan het eind van de maand wordt er geoogst in gebied B. Onze boeren oogsten niet alles tegelijk in één gebied om een continue rotatie te garanderen.

het oogsten van kratombladeren

Naarmate het Kratomblad rijpt, verschuift de alkaloïdenbalans van het blad op chemisch niveau. Geleidelijk aan verschuift de balans tussen mitragynine en 7-hydroxy-mitragynine (de belangrijkste alkaloïden van Kratom), waarbij het mitragyninegehalte afneemt terwijl het 7-hydroxy-mitragyninegehalte toeneemt.

Als de bladeren zijn verzameld, gesorteerd en aan een kwaliteitscontrole zijn onderworpen, worden ze gedroogd. Afhankelijk van de tijdsduur en de methode van drogen kunnen verschillende varianten worden geproduceerd, daarom kan het drogen van Kratom zowel binnen als buiten gebeuren.

drogen van kratombladeren

Als de bladeren eenmaal grondig gedroogd zijn, is het tijd om ze te vermalen tot een fijn poeder. Tijdens dit proces wordt gezorgd voor schone en hoogwaardige apparatuur om een goede hygiëne te garanderen. Elke partij uit onze fabriek wordt vervolgens getest in een testlaboratorium om te controleren op onzuiverheden en de concentraties van werkzame stoffen te bepalen. Deze alkaloïden spelen een sleutelrol in de verschillende effecten van Kratom, en we willen er zeker van zijn dat we precies leveren wat je zoekt.

kratom poeder

Als we eenmaal het eindproduct in handen hebben, dat het hele proces van kweken, oogsten, drogen, malen, testen, verpakken en etiketteren heeft doorlopen, kunnen we met trots zeggen dat we veel liefde en aandacht in Kratompoeder hebben gestoken.

kratom poeder

Elk jaar bezoeken we onze fabriek om de kwaliteit te controleren en (indien nodig) te verbeteren. We zorgen goed voor onze boeren, en in ruil daarvoor zorgen zij goed voor onze Kratom. Onze boeren krijgen consequent coaching en begeleiding; ze zijn zeer betrouwbaar in hun samenwerking en zeer gericht op het handhaven van de beste kwaliteit. Ze beseffen dat bij een slechte bladkwaliteit niemand hun oogst zal kopen, dus zetten ze hun beste beentje voor om de beste Kratom te produceren, om zo in de behoeften van hun gezin te kunnen voorzien en hun kinderen naar school te kunnen sturen.

 

Als je je Kratom bij ons koopt, krijg je niet alleen de beste kwaliteit Kratom, maar steun je ook de lokale boerengemeenschappen in Indonesië die dankbaar zijn dat ze dit werk kunnen doen.

Scroll naar beneden om enkele van onze populairste Kratomproducten te zien!

 
Geplaatst in: Smartshop