Je moet 18+ zijn om onze webshop te bezoeken

Je moet minstens achttien jaar oud zijn om gebruik te maken van onze webshop. Ben je ouder dan achttien jaar?

Blog navigation

Laatste berichten

EEN VEILIGE PADDENSTOELENTRIP IN 6 STAPPEN

2959 Weergaven 0 Vind-ik-leuk
 

Voorbereidingen voor een paddenstoelenreis

 

Een eerste paddotrip kan een spannend iets zijn. Zelfs als je eerder psychedelica hebt gebruikt, kan de gedachte om je weer in het grote onbekende te begeven nog steeds spannend zijn. Maar de ervaring leert dat hoe beter je je trip voorbereidt, hoe meer ontspannen, veilig en klaar je je zult voelen. Samen onderzoeken we de beste manieren om je een goede en vruchtbare paddo-ervaring te bezorgen!

 

1. De goede oude 'Set en Setting'

Eenvoudig uitgelegd is een 'set' de mindset en emotionele toestand die je meebrengt naar een psychedelische ervaring. Geef jezelf idealiter voldoende tijd om je innerlijke wereld voor te bereiden op wat komen gaat. Zorg dat je je op de dag van de trip goed, stabiel en klaar voelt om het onbekende te omarmen. Raak van tevoren vertrouwd met meditatie en het doorademen van sterkere emoties. Psychedelica werken als versterkers, dus alles wat je voelt, zal veel intenser worden. Daarom is het belangrijk dat je je in het algemeen goed en stabiel voelt in je leven als je een trip maakt, zodat er een goede basis is om op een stabiele manier ruimte te houden voor het onbekende dat zich zal ontvouwen. Psychedelica kunnen soms oude, opgekropte emoties en onopgeloste trauma's naar boven brengen. In een trip kan het voorkomen dat je je emotioneel voelt en een nieuwe diepte in je gevoelens ontdekt. Het is goed om te weten dat als je je overgeeft aan de hele ervaring en die volledig onderzoekt, psychedelica een geweldig inzicht kunnen brengen en kunnen helpen om 'oude dingen' uit het verleden op te lossen, als je ervoor openstaat. Terwijl je je intenties voor de trip helder maakt, check je in bij jezelf, en vraag je jezelf af of je echt klaar bent om in het onbekende te stappen.

 

Een 'setting' verwijst naar de omgeving tijdens je reis. Hoewel sommige mensen zich prima kunnen vermaken met een psychedelische trip in grote mensenmassa's, op luide feesten of op festivals, gaat dit over het algemeen in tegen het gangbare advies, vooral als dit je eerste psychedelische ervaring wordt of als je een hoge dosis neemt. Voor je eigen veiligheid en comfort kun je het beste trippen in een gecontroleerde omgeving met weinig lawaai, veel privacy, gemakkelijke toegang tot de badkamer, schoon water, en een warme ruimte of een donzige deken om je in te wikkelen als je het koud krijgt. Als je je trip met andere mensen in de ruimte houdt, zorg er dan voor dat dit mensen zijn die je goed kent, volledig vertrouwt en waar je je prettig bij voelt. Ook vinden veel trippers toegang tot een buitenruimte een prettig idee.

 

2. Het belang van een tripsitter

Hoe bereid je je voor op een paddenstoelenreis?

Als dit je eerste trip is of je neemt een hoge dosis paddo's, dan is het een goed idee om een 'trip sitter' erbij te hebben. Een trip sitter is een persoon die nuchter blijft, voor je behoeften kan zorgen en er ook voor kan zorgen dat je 100% veilig bent tijdens je ervaring. Deze persoon kan je vriend zijn of een professionele trip sitter waar je je veilig en op je gemak bij voelt. Idealiter hebben trip sitters zelf een paar paddo-ervaringen gehad, zodat ze weten en voelen wat je mogelijk ervaart en daarop kunnen reageren. Iemand hebben die voor je zorgt wanneer je misschien niet voor jezelf kunt zorgen kan een wereld van verschil maken, zodat je je volledig kunt overgeven aan de magie van paddo's en dieper in je ervaring kunt gaan zonder je zorgen te hoeven maken over de buitenwereld of het verzorgen van fysieke zaken. Het kan ook waardevol zijn dat iemand naar je luistert en reageert op gedachten, inzichten of zorgen die (mogelijk) tijdens de trip kunnen opkomen. Voer het liefst een of twee gesprekken voor de reis om intenties door te nemen, grenzen voor elkaar vast te stellen, en enkele 'likely-to-happen' scenario's door te nemen om te weten wat je kunt verwachten en hoe hierop te reageren. Communicatie en planning vooraf is een van de sleutels tot een goede ervaring!

 

3. Overweeg welke dosis je neemt

Het eerste wat je moet weten is dat het, ongeacht de dosis die je neemt, onmogelijk is om een overdosis psilocybine (paddo's) te nemen die je fysieke lichaam zou kunnen schaden. De hoge dosis kan echter mentaal en emotioneel een zeer onaangename ervaring opleveren als je niet voorbereid bent. Dit ervaren veel mensen als een 'bad trip'. Om dat te voorkomen is het belangrijk om je in te lezen over paddenstoelen en de juiste dosering.

In het algemeen wordt een lage of gemiddelde dosis beschouwd als 1-1,5 gram, een gemiddelde tot normale dosis als 2-3 gram, en een hoge dosis is alles boven de 3,5 gram gedroogde psilocybine paddenstoelen.

Dit advies verandert als je magische truffels gaat gebruiken. In dat geval kun je de dosering 3 tot 4 keer vermenigvuldigen om een vergelijkbaar effect te bereiken. Het is goed om ook in gedachten te houden dat bepaalde soorten paddo's of truffels sterker kunnen zijn dan de andere soort. Als je bijvoorbeeld ervoor kiest om gedroogde Copelandia-paddenstoelen te nemen, dan zal zelfs 1 gram daarvan voor de meeste mensen 'te veel' zijn. Daarom is het belangrijk om te weten en te onderzoeken welke soort paddo’s je gaat nemen.

 

4. Kies de juiste muziek

Zachte, vloeiende muziek zonder zang is waarschijnlijk je beste keuze bij het uitzoeken van muziek voor je paddo-trip. Zoek iets dat zowel positief als rustgevend klinkt, en voel je altijd vrij om de muziek tijdens je trip te veranderen als dat nodig is! Je kunt altijd je favoriete nummers opzetten, maar houd er rekening mee dat ze onder invloed van paddo's heel anders kunnen klinken en wellicht andere gevoelens op kunnen wekken. Om je te helpen bij het kiezen van de beste muziek voor een paddo-trip, hebben we een blogpost geschreven (inclusief playlists). Check ‘m hier!

 

5. Het meest uitdagende deel van de trip - loslaten

Voorbereiding op een paddo-trip

Een psychedelische trip is moeilijk te beschrijven... Het kan een prachtige, opwindende, diepe en zeer lonende ervaring zijn, maar het kan ook een uitdaging zijn om dingen los te laten en je over te geven aan de reis, vooral aan het begin van de trip. Als je eenmaal begint te ervaren dat je perceptie van tijd en ruimte verandert, kan het een logische reactie zijn om te proberen 'terug te vechten'. Als je je echter te lang verzet, kan de reis onaangenaam worden, want verzet tegen wat er innerlijk gebeurt is vaak wat een aanleiding kan geven tot een 'bad trip'. Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer los te laten, je over te geven, en mee te gaan met de stroom van waar de trip je brengt. Het zit waarschijnlijk in ons allemaal om de controle te willen houden, maar als het om paddo's gaat, is het belangrijk om los te laten.

 

Als je overweldigd raakt, zijn hier enkele dingen die je kunt proberen om jezelf te helpen:

  • Sluit je ogen en geef je over aan wat er is. Probeer de gedachten en de stroom van je paddo-trip niet te beheersen. Laat het je meenemen op een reis, en stroom mee. Als het eventjes moeilijk is, weet dan dat dat niet betekent dat het slecht is. Verken wat er is, terwijl je weet dat het voorbij zal gaan, en dat je uiteindelijk nieuwe inzichten zult krijgen.
  • Weet dat je waarneming van tijd, ruimte en zelfs je eigen gedachten en bewustzijn kunnen veranderen. Dit is normaal en zal ook voorbijgaan als de reis voorbij is. Je zit daar niet voor altijd vast; je wordt niet gek (ook al lijkt het soms tijdelijk zo).
  • Praat met je tripsitter over wat je ervaart. Laat het weten als je een luisterend oor nodig hebt, of een bevestiging dat je veilig bent en dat alles goed is. Als er geen tripsitter aanwezig is, kan het nuttig zijn om iemand te regelen die je kunt bellen. Een bekende die nog nooit een psychedelische ervaring heeft gehad is echter misschien niet de beste keus. Je kunt beter een vriend bellen die al eerder een psychedelische trip heeft gehad, niet oordeelt en zijn best doet om je te steunen.
  • Verander indien mogelijk van omgeving. Bijvoorbeeld naar binnen gaan als je buiten bent of andersom, of van kamer wisselen als dat mogelijk is. Je zult ook merken dat de muziek waar je naar luistert de toon voor je reis kan zetten. Deze kun je natuurlijk op elk moment veranderen! Verleg je aandacht naar iets anders als je klaar bent met het verkennen van een bepaald gebied, een voorwerp, of een bepaalde gedachte.

6. Neem de tijd om je ervaring te integreren

Hoe bereid je je voor op een paddotrip?

Net zoals je de tijd neemt om je voor te bereiden op een paddo-trip, is het ook belangrijk om de tijd te nemen om de ervaring daarna te integreren in je dagelijks leven. Voor sommigen kan dit moeilijk zijn, maar het proces verschilt niet veel van wat je bij de voorbereiding hebt gedaan. Je kunt tijd maken om na te denken, te mediteren, te schrijven en/of even bewust stil te staan bij nieuwe inzichten in de weken of maanden na een paddo-trip. Om je ervaring volledig te integreren kun je het beste langzaam te werk gaan. Wees bereid om eerlijk tegen jezelf te zijn - is er tijdens je trip iets naar boven gekomen dat aandacht nodig heeft, ook al is het iets wat je niet verwachtte? Misschien lieten de paddenstoelen je zien dat je zorgzamer en liefdevoller kunt zijn, of dat je iets specifieks in je leven mag loslaten. Misschien besefte je dat je baan niet het beste is voor jou en is het tijd om nieuwe opties te onderzoeken. Of misschien mag je je meer verbinden met anderen of anderen om hulp vragen. Wat voel je bij deze dingen, na je reis? Observeer zorgvuldig met je nieuw gevonden waarneming en bewustzijn en neem de tijd om je rustig aan op deze veranderingen voor te bereiden. Uiteindelijk is het doel van paddo's om je een beter mens te maken, en je leven te verbeteren.

Hier zijn wat extra tips om een goede paddo-ervaring te garanderen! 

  • Combineer paddo's niet met andere drugs.
  • Neem paddo's op een lege of lichte maag.
  • Check de legaliteit van paddo's in je land, stad of staat.
  • Gebruik geen paddo's als je gediagnosticeerd bent met een psychische stoornis zonder eerst met je arts te overleggen.
  • Gebruik geen paddo's als je zwanger bent of borstvoeding geeft.
  • En natuurlijk mag je niet autorijden of machines bedienen onder invloed van paddo's.
  • Houd een positieve en open geest, en geniet van de reis!

________________________________________________________________________________________________

Hier bij Next Level hebben we een grote verscheidenheid aan verse magische truffels om uit te kiezen! En als je graag zelf wilt kweken, verkopen we ook paddo-kweeksets met eenvoudig te volgen stappen en instructies. Veel plezier, blijf veilig, en geniet van de reis! 

 
Geplaatst in: Nieuws