Je moet 18+ zijn om onze webshop te bezoeken

Je moet minstens achttien jaar oud zijn om gebruik te maken van onze webshop. Ben je ouder dan achttien jaar?

Blog navigation

Laatste berichten

4/20 – Internationale Cannabis-dag

2104 Weergaven 0 Vind-ik-leuk
 

420 weed day

 

en jij bekend met 420? Elk jaar op 20 april wordt wereldwijd het bestaan van cannabis gevierd. Internationaal komen mensen op deze datum samen om hun dankbaarheid voor marijuana te laten zien en te pleiten voor decriminalisering van wiet. Cannabis is een van de bekendste planten op aarde en voor vele mensen heeft wiet / hasj een medicinale en recreatieve waarde. Lees hier meer over deze intrigerende plant en over hoe 420 nou eigenlijk tot stand is gekomen!

 

Een beetje geschiedenis over Cannabis

De marijuanaplant bestaat al vele duizenden jaren. Cannabis werd 12.000 jaar geleden al gekweekt in Centraal-China bij het Altaigebergte, waar de bevolking de plant gebruikte als voedsel, haar zaden voor olie en haar vezels voor touwen en netten. Het is niet bekend wanneer cannabis voor het eerst werd gebruikt voor zijn psychoactieve eigenschappen. In de graven van sjamanen in China en Siberië zijn voor het eerst verbrande cannabiszaden gevonden vanaf 500 voor Christus, maar wiet zou al veel eerder gebruikt kunnen zijn voor zijn psychoactieve eigenschappen. In de 19e, 20e en 21e eeuw zijn de medische eigenschappen van marijuana onderzocht en werd wiet medicinaal en recreatief gebruikt in de westerse wereld. Het recreatieve gebruik ervan is in de moderne tijd uiterst populair geworden en cannabis heeft over de hele wereld bekendheid gekregen.

 

Goed, maar hoe is 4/20 begonnen?

420 cannabis dag

 

De redenen achter het begin van 420 zijn niet helemaal zeker. Vele theorieën zijn opgedoken maar onbewezen gebleven. Het meest geloofwaardige verhaal over het begin van 420 speelt zich af in Marin County, Californië. In 1971 kwamen vijf leerlingen van de San Rafael High School om 16.20 uur samen bij het standbeeld van Louis Pasteur om wiet te roken als hun lessen waren afgelopen. Ze werden bekend als de "Waldos" en zeiden "420" tegen elkaar als codewoord voor marijuana. Omdat deze leerlingen ook deel uitmaakten van een band, werd hun activiteit nogal populair en verspreidde deze zich snel over de staat, het land en uiteindelijk de wereld. De tijd 16:20 wordt nu vaak geassocieerd met de perfecte tijd om wiet te gebruiken.

 

Manieren om 4/20 te vieren

  1. Verspreid wat bewustzijn
    Als medisch of recreatief gebruik van cannabis je aan het hart gaat, is 420 de uitgelezen dag om dingen hierover te delen. Omdat het onderwerp cannabis voor veel mensen in de wereld nog steeds controversieel is, kan het voor een bredere acceptatie helpen om open en eerlijke gesprekken over cannabis te voeren. Deel hoe cannabis, in welke vorm dan ook, jou van nut is geweest!      
  2. Doe mee aan de decriminalisering van cannabis
    Als legalisering of decriminalisering van cannabis iets is wat je graag in de wereld zou zien, kijk dan bijvoorbeeld wat je kunt doen voor meer legalisering of acceptatie op plekken waar dit nog niet het geval is. Terwijl alcoholgebruik elk jaar wereldwijd aan ongeveer 3 miljoen mensen het leven kost, komen sterfgevallen puur door cannabis op 0. Veel mensen gebruiken cannabis ter ontspanning, maar op sommige plekken in de wereld wordt dit absoluut niet geaccepteerd en worden mensen zelfs gearresteerd. Gelukkig is dit op vele plekken al aan het veranderen, maar de strijd is nog niet gestreden. Misschien kun jij hier persoonlijk iets in betekenen, afhankelijk van in welk land of welke staat je woont!      
  3. Kweek een kleine cannabisplant!
    Als het mogelijk is op de plek waar je woont, gun jezelf dan het plezier van het kweken van je eigen cannabisplant! Er is bijna niets zo bevredigend als je handen in de aarde steken, wat zaadjes planten en er iets moois uit zien groeien! Als dit je wat lijkt, of als je al een ervaren kweker bent, kijk dan eens naar onze uitgebreide selectie cannabiszaden van hoogwaardige genetica, gekweekt door breeders met jarenlange ervaring. 
 
Geplaatst in: Nieuws