Je moet 18+ zijn om onze webshop te bezoeken

Je moet minstens achttien jaar oud zijn om gebruik te maken van onze webshop. Ben je ouder dan achttien jaar?

Blog navigation

Waarom stoppen mijn paddo's met groeien? Een gids voor kwekers

934 Weergaven 0 Vind-ik-leuk
 

Paddenstoelen kweken: Een lonende uitdaging

Het kweken van paddenstoelen kan een vruchtbare onderneming zijn, maar het brengt ook uitdagingen met zich mee. Eén zo'n uitdaging is het voorkomen van mushroom aborts. Dit zijn paddenstoelen die stoppen met groeien voordat ze volledig ontwikkeld zijn. In deze blog duiken we in de oorzaken en geven we praktisch advies over hoe je een groeistop kunt beheersen en voorkomen.

Wat zijn mushroom aborts?

Mushroom aborts zijn kleine, onderontwikkelde paddenstoelen die voortijdig stoppen met groeien. Ze zijn vaak te herkennen aan hun formaat, dat aanzienlijk kleiner is dan dat van volgroeide paddenstoelen, en aan hun vaak donkerdere of verkleurde hoeden.

Magic mushroom aborts in a grow kit

Veelvoorkomende oorzaken:

  • Omgevingsstress: Schommelingen in temperatuur, luchtvochtigheid of CO2-niveaus kunnen paddenstoelen stress bezorgen, wat kan leiden tot een groeistop.
  • Besmetting: Als bij het opzetten van de kweekset niet in voldoende steriele omstandigheden wordt gewerkt, kunnen paddenstoelkits besmet raken.
  • Onvoldoende ventilatie: Slechte luchtcirculatie kan leiden tot hoge CO2-niveaus, wat schadelijk is voor de ontwikkeling van paddenstoelen.

Groeistop van paddenstoelen voorkomen:

  • Houd de omstandigheden in de gaten: Let goed op temperatuur, luchtvochtigheid en CO2-niveaus. Gebruik tools zoals hygrometers en thermometers om optimale omstandigheden te behouden.
  • Controleer op besmetting: Zorg ervoor dat je kit vrij is van verontreinigingen. Goede sterilisatie is een aanrader.
  • Zorg voor voldoende ventilatie: Goede luchtcirculatie is belangrijk. Zorg ervoor dat je kweekruimte goed geventileerd is om voor geschikte CO2-niveaus te zorgen.

Wat te doen bij een groeistop:

Als je toch paddenstoelen tegenkomt die gestopt zijn met groeien, is het belangrijk om ze snel te verwijderen. Dit helpt mogelijke besmetting te voorkomen en stelt de overige paddenstoelen in staat om meer voedingsstoffen op te nemen. Hoewel aborten klein van formaat kunnen zijn, zijn ze vaak prima bruikbaar en bevatten ze mogelijk zelfs meer psilocybine dan volgroeide paddenstoelen.

Aangezien elke kweekset meerdere oogsten kan opleveren, is het onder de juiste omstandigheden mogelijk om nog een flush uit je paddenstoelenkweekset te halen. Het is echter belangrijk om de juiste stappen te volgen en de meest gemaakte fouten te kennen, zodat je ze kunt vermijden:

Conclusie:

Hoewel mushroom aborts vervelend kunnen zijn, kan het begrijpen van de oorzaken en het implementeren van bovenstaande tips de kans erop aanzienlijk verminderen. Onthoud dat elke uitdaging bij het kweken van paddenstoelen een kans is om te leren en je growing skills te verbeteren.

 
Tag: Cubensis
Geplaatst in: Psychedelics, Magic Mushrooms