Je moet 18+ zijn om onze webshop te bezoeken

Je moet minstens achttien jaar oud zijn om gebruik te maken van onze webshop. Ben je ouder dan achttien jaar?

Blog navigation

Laatste berichten

WERKEN REISHI PADDENSTOELEN ECHT TEGEN ALLERGIEËN? LEES HET HIER

2205 Weergaven 0 Vind-ik-leuk
 

Reishi paddenstoel bij allergieën

 

Velen weten hoe vervelend allergieën kunnen zijn - geïrriteerde en waterige ogen, een jeukende huid, een loopneus of voortdurend niezen. Het is al vervelend om dit af en toe te hebben, maar wat als je allergieën een constante last in je leven zijn? Hoewel antihistaminica enige verlichting kunnen bieden, hebben ze vaak ongewenste bijwerkingen of werken ze uiteindelijk niet meer... Maar wat als er een natuurlijk alternatief was voor antihistaminica? Wat als er een manier was om je immuunsysteem te helpen zichzelf in balans te brengen? Als dit je interesseert, lees dan hier verder over de reishi-paddenstoel bij allergieën!

 

Hoe allergieën werken

Reishi paddenstoel voor allergieën

Als ons lichaam in contact komt met een binnendringende ziekteverwekker, is het de taak van ons immuunsysteem om die aan te vallen en af te voeren. Dit is een volkomen normale en noodzakelijke reactie om ons lichaam veilig en gezond te houden. Het kan echter zijn dat het immuunsysteem in de war en uit balans raakt en agressief gaat reageren op meestal niet-invasieve en niet-bedreigende stoffen zoals stof of pollen. Dit leidt dan tot het vrijkomen van histamine en andere stoffen, een verhoogde ontstekingsgraad en een allergische reactie.

 

Maak kennis met Reishi, de paddenstoel van de onsterfelijkheid

Het is misschien moeilijk te geloven, maar mensen en paddenstoelen hebben dezelfde voorouders, met slechts kleine verschillen in DNA die ons van elkaar onderscheiden. De genetische samenstelling van paddenstoelen lijkt veel meer op die van mensen dan op die van planten. Daardoor zijn we vatbaar voor dezelfde ziekteverwekkers en ziekten en daarom hebben we vergelijkbare immuunsystemen ontwikkeld om deze te bestrijden. Paddenstoelen hebben een krachtig mechanisme ontwikkeld om ziekten te bestrijden, en door bepaalde paddenstoelen te consumeren kunnen we ook onze eigen immuunkracht versterken en in evenwicht brengen. Reishi, ook bekend als Ganoderma lucidum, lingzhi, en Koning der Paddenstoelen, groeit op hardhout in warmere streken, zoals Azië, de zuidelijke Stille Oceaan, Zuid-Europa en het zuidoosten van de Verenigde Staten. Het is al eeuwenlang een vitaal onderdeel van de oosterse geneeskunde, gebruikt voor verschillende doeleinden, maar de belangrijkste rol van reishi blijft het versterken, in evenwicht brengen en stimuleren van het immuunsysteem.

 

Reishi - een natuurlijk alternatief voor antihistaminica?

Natuurlijk alternatief voor antihistaminica

Het immuunsysteem werkt met gespecialiseerde witte bloedcellen. Hun taak is het opsporen en bestrijden van ziekteverwekkers en het adaptieve immuunsysteem ote laten weten dat er gevaar dreigt. De adaptieve immuunrespons stuurt dan 'T-helpercellen' (Th1 en Th2) om het lichaam te helpen bepaalde ziekteverwekkers op te ruimen. Als het immuunsysteem verzwakt raakt, kan er een onbalans ontstaan tussen de Th-cellen, wat meestal Th2-dominantie betekent. Reishi-paddenstoelen zijn een krachtig stimulerend middel dat het Th1-aspect helpt reguleren. Niet alleen dat, Reishi-paddenstoelen bevatten bijzondere verbindingen die ontstekingen en histamine aanpakken, de stof die verantwoordelijk is voor allergische symptomen. Vandaar dat het snel werkt om je allergiesymptomen te verbeteren door ontsteking en zwelling te verminderen.

 

Hoe gebruik je Reishi-paddenstoelen bij allergieën?

Sommige mensen gebruiken reishi alleen op dagen dat ze erg last hebben van hun allergie. Ook al helpt deze manier van gebruiken om allergiesymptomen te verminderen, het is nog veel effectiever om Reishi voor een langere periode te gebruiken om het immuunsysteem in balans te brengen en te versterken. Uiteindelijk werkt het misschien ook wel voor jou om met Reishi-paddenstoelen deze agressieve reactie van je immuunsysteem verminderen en eindelijk die opluchting te krijgen dat je snot- en niesvrij van je zonnige dagen kunt genieten! Net zoals met alle middelen is er geen garantie dat Reishi voor iedereen werkt, maar het kan geen kwaad om het te proberen! Misschien is dit wel de remedie voor jou.

 
Geplaatst in: Nieuwe Producten