Je moet 18+ zijn om onze webshop te bezoeken

Je moet minstens achttien jaar oud zijn om gebruik te maken van onze webshop. Ben je ouder dan achttien jaar?

Wietzaden Guide

Voordat je wietzaadjes koopt, is het belangrijk om te weten waar je aan begint. Ten eerste is alle kweek in Nederland in verboden. Thuiskweek tot 5 planten wordt eenmaal gedoogd, zolang je vrijwillig de planten afstaat aan de politie wanneer daar naar wordt gevraagd. In België wordt 1 plantje gedoogd. Professionele kweek is ten strengste verboden en wordt zwaar bestraft! 

Leeftijd wietplant

Een marihuana plant zal niet ouder zijn dan één jaar worden. De plant ontkiemt, groeit en bloeit binnen een jaar en zal sterven na de bloei en zaadvorming. Als de plant groeit en bloeit zonder te oogsten, zal het op natuurlijk manier na de bloei afsterven.

Houdbaarheid wietzaden

Verse wietzaden zijn te bewaren tot een jaar. Hiervoor moeten ze wel koel, droog en donker opgeslagen worden. Hou de temperatuur onder de 18 graden. Het invriezen van cannabis zaden is ook een mogelijkheid. Na een lange(re) bewaartijd zullen de zaden, nadat ze ontdooid zijn, veel kiemkracht verloren hebben.

Alle soorten wietzaden

Next Level heeft een groot assortiment Cannabis zaden. Wietzaden zijn te onderscheiden in: Autoflowering, CBD en Feminized. Elk persoon kan wel een wietzaad vinden die geschikt is voor hem of haar.

Autoflowering wietzaden

Autoflowering zaden beginnen te groeien zodra ze in de grond worden geplant. Autoflowering soorten zijn Indica of Sativa planten die gekruist worden met de Ruderalis soort. Deze cannabis soort komt voor in gebieden waar de zomer maar heel kort is. De Ruderalis gaat hierdoor automatisch bloeien binnen een zeer korte periode (normaal gesproken binnen 2 tot 3 weken). 

Van nature bevat deze plant veel minder THC dan de Indica en Sativa soorten. Door deze Ruderalis te kruisen met een Indica of Sativa krijg je een snel bloeiende variant met een hoge THC productie en flinke topvorming.

Gefeminiseerde wietzaden

De kenmerken die het verschil weergeven tussen een mannelijke wietplant en een vrouwelijke wietplant kun je pas zien op het moment dat de planten begint te bloeien. Voor de bloei is het namelijk erg lastig om het geslacht van de plant vast te stellen. Gefeminiseerde cannabis zaden zijn genetisch aangepast zodat ze alleen vrouwelijke planten produceren. Normaal gesproken kan een regulier wiet zaadje zowel een vrouwelijke als mannelijke plant produceren. Dit hele proces wordt bepaald door de X en Y chromosomen. Een plant die bestaat uit twee X-chromosomen wordt altijd vrouwelijk. Een cannabisplant met een X en Y chromosoom wordt meestal mannelijk.

CBD wietzaden

De gefeminiseerde medicinale cannabis zaden van Green House Seeds Company en Royal Queen Seeds zijn speciaal gekweekt voor de medicinale cannabis gebruiker. In feite zijn alle cannabis soorten geschikt voor medicinaal gebruik, echter is het zo dat sommige soorten beter geschikt zijn vanwege de werkzame stoffen.

Medicinale cannabis kan onder andere verlichting geven bij de volgende klachten:
Pijn, Spierspanningen, Slechte bloedcirculatie, Spasmes, Chemokuren, Spanning, Seksuele klachten. 

ONTKIEMEN

Er bestaat veel onduidelijkheid over ontkiemen. Wij leggen stap voor stap uit hoe je wietzaden moet ontkiemen.

Bij de meeste zaden breken hun schil open binnen 48 - 72 uur. Het kan 5 tot 6 dagen duren voordat de zaden zijn ontkiemd. Heb dus geduld voor dit proces. De wietzaden zijn klaar om geplant te worden wanneer de witte wortels zichtbaar zijn door de scheur in hun schil. Zorg ervoor dat je de zaden plant wanneer de witte wortels zichtbaar zijn. Het vochtig houden van de witte wortels kan schade opleveren aan de wortels.