Je moet 18+ zijn om onze webshop te bezoeken

Je moet minstens achttien jaar oud zijn om gebruik te maken van onze webshop. Ben je ouder dan achttien jaar?

  • Nieuw
Arapiraca Mapacho Rol (Nicotiana Rustica) - Sjamanisme - Next Level
Arapiraca Mapacho Rol (Nicotiana Rustica)

Arapiraca Mapacho Rol (Nicotiana Rustica)

Krachtige traditionele Mapacho uit Alagoas, Brazilië, handverwerkt in karakteristieke rollen. Gewaardeerd in ceremonies voor zijn intense eigenschappen en diep reinigende werking.

€ 57,85
500 gram
€ 57,85
1000 gram
€ 99,17

discrete_verzending snelle_levering gratis_verzending track_en_trace veilig_betalen

Arapiraca Mapacho Rol (Nicotiana Rustica)

Ervaar de kracht en traditie van het Braziliaanse noordoosten met onze authentieke Arapiraca Mapacho Rol. Dit bijzondere product, vernoemd naar de stad Arapiraca in de staat Alagoas, is een symbool van eeuwenoude teelttradities en cultureel erfgoed.

Unieke eigenschappen van Arapiraca Mapacho:

  • 100% natuurlijk geteeld, zonder pesticiden
  • Krachtige variant van Nicotiana Rustica, bekend om zijn intensiteit
  • Intense, aangename geur
  • Bijzonder geschikt voor ceremonies
  • Ambachtelijk gerold in 'ropes', uniek aan Arapiraca

Traditie en ceremonieel gebruik

Arapiraca Mapacho heeft diepe wortels in de Braziliaanse cultuur, met een geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de grote plantages en de internationale handel honderden jaren geleden. In traditionele plattelandsgemeenschappen wordt het nog steeds gewaardeerd om zijn krachtige eigenschappen.

In Braziliaanse spiritistische religies speelt Arapiraca Mapacho een belangrijke rol. Het wordt gebruikt in speciale pijpen voor energetische reiniging tijdens ceremonies. De intense aard van Arapiraca Mapacho maakt het bijzonder geschikt voor krachtige reinigingsrituelen en transformatieve ervaringen.

Veel ceremonieleiders kiezen voor Arapiraca Mapacho vanwege zijn sterke aanwezigheid en vermogen om deelnemers snel in een veranderde bewustzijnstoestand te brengen. Het wordt vaak gebruikt in combinatie met andere heilige planten om de intentie van de ceremonie te versterken en diepgaande inzichten te faciliteren. 

Moderne toepassingen en hernieuwde waardering

Hoewel het gebruik van Arapiraca Mapacho in alledaagse context is afgenomen vanwege zijn kracht, heeft het een heropleving gevonden in de productie van rapé. Grote hoeveelheden worden voor dit doel geëxporteerd naar het Amazonegebied, waar stammen Arapiraca graag gebruiken voor traditionele medicijnen en ceremoniële doeleinden vanwege de superieure potentie.

Uniek verwerkingsproces

Anders dan de Peruaanse en Amazone-varianten wordt Arapiraca Mapacho in dikke touwen gerold, vergelijkbaar met vlastouw. Dit unieke verwerkingsproces is een ambacht op zich en draagt bij aan de karakteristieke uitstraling en kwaliteit van het product. Elke rol is een toonbeeld van de vaardigheid van de lokale ambachtslieden die deze traditie in ere houden.

Vergelijking met andere Mapacho-variëteiten

Vergeleken met mildere varianten zoals Mói Mapacho, staat Arapiraca bekend om zijn intensiteit en kracht. Deze eigenschappen maken het bijzonder geschikt voor ceremonies waar een diepe, transformatieve ervaring wordt nagestreefd. De unieke bodemsamenstelling en klimaatomstandigheden in Alagoas dragen bij aan het bijzondere karakter van Arapiraca Mapacho.

Verkrijgbaar in twee formaten:

  • 500 gram - €70,00
  • 1000 gram - €120,00

Waarschuwing: Dit product is uitsluitend bedoeld voor ceremonieel gebruik en niet geschikt voor consumptie. Gebruik alleen onder begeleiding van een ervaren ceremonieleider, gezien de krachtige aard van Arapiraca Mapacho.