Kambo Matses Kambo Stick - Matses  € 82,50 | Next Level Smartshop Webshop
Kambo Matses Kambo Stick - Matses  € 82,50 | Next Level Smartshop Webshop

Matses Kambo Stick - Matses

De dubbelzijdige Kambo-stick van de Matses-stam houdt de oogst van de Phyllomedusa Bicolor-kikker vast. De Kambo-stick produceert 100 tot 120 stippen. Kamboe wordt al duizenden jaren door vele inheemse stammen gebruikt. Onze stokken komen rechtstreeks van de Matses stam uit Peru in het Amazonegebied.

Prijs Bestellen
 82,50

discrete_verzending snelle_levering gratis_verzending track_en_trace veilig_betalen

Phyllomedusa Bicolor - Kambo | Matses Tribe

Kambo is een afscheiding van de kikker die leeft in de bomen van het Amazone regenwoud genaamd Phyllomedusa Bicolor. De meer bekendere namen zijn de Giant Monkey Tree Frog of Giant Leaf Frog.

Kambo is een traditioneel medicijn dat gebruikt wordt door de Amazone stammen. Tribes gebruiken sinds oudsher dit medicijn voor kracht en focus voor onder andere de jacht en het reinigen van het lichaam. De kikkers worden zorgvuldig behandeld bij het oogstproces.

Het oogst proces

Het materiaal wordt geoogst van de kikkers bij zonsopgang. Een paringsroep wordt geimiteerd en de kikkers komen langzaam uit de bomen.

De kikkers zijn zeer passief en voelen zich prettig bij het oppakken, dit komt mogelijk omdat de Phyllomedusa Bicolor geen natuurlijke vijanden heeft. Vervolgens wordt er een koord aan elk been gebonden waardoor de kikker weinig stress ervaart bij het oogsten. Het materiaal wordt voorzichtig gewonnen van de rug van de Kambo Kikker, waarnaar het naderhand kan drogen op kleine stokken.

Er wordt rekening gehouden met hoeveel gif de kikker zelf nodig heeft, mocht het zichzelf toch moeten verdedigen. Na het loslaten keert de kikker rustig en vredig terug naar zijn leefgebied. De touwtjes laten kleine witte afdrukken achter op de kikker. Als iemand de afdruk ziet, weet hij of zij dat de kikker kortgeleden nog gemolken is en wordt de kikker met rust gelaten. De witte afdruk vervaagt in +- 3 maanden tijd, wanneer het veilig is om de kikker opnieuw te melken. De kikker wordt altijd met de grootste zorg en respect behandeld. De locals geloven dat het schaden van de kikker de dierlijke geesten waarmee ze zo nauw samenleven, boos kan maken.

Prijs Bestellen
 82,50