Chaliponga Diplopterys Cabrerana - Chaliponga    12,85 | Next Level Smartshop Webshop
Chaliponga Diplopterys Cabrerana - Chaliponga    12,85 | Next Level Smartshop Webshop

Diplopterys Cabrerana - Chaliponga

Diplopterys cabrerana, een wijnstok die oorspronkelijk uit het Amazonegebied komt, staat in het Quechua bekend als zowel 'Chagropanga' als 'Chaliponga'. Het wordt ook wel Banisteriopsis rusbyana en Banisteriopsis cabrerana genoemd en is, net als Banisteriopsis caapi, een lid van de Malpighiaceae familie.

Prijs Bestellen
 12,85
 19,95
 37,50
 50,00
 89,00
 995,00

discrete_verzending snelle_levering gratis_verzending track_en_trace veilig_betalen

Diplopterys Cabrerana | Chaliponga | Leaves

Diplopterys cabrerana, een liaan die oorspronkelijk uit het Amazonegebied komt, staat in de Quechua-talen bekend als zowel 'Chagropanga' als 'Chaliponga'. Het wordt ook wel Banisteriopsis rusbyana en Banisteriopsis cabrerana genoemd en is, net als Banisteriopsis caapi, een lid van de Malpighiaceae familie. Deze tropische wijnstok komt alleen voor in het Amazonegebied (Ecuador, Peru, Brazilië, Colombia). Hij groeit in het wild in de bossen, maar komt het meest voor in de teelt.

Deze zeer lange klimplant heeft tegenover elkaar liggende bladeren die langwerpig-ovaal zijn en een versmalde vorm hebben. De bloeiwijzen, die elk vier kleine bloemen dragen, groeien uit de petiolaire oksels. De plant ontwikkelt echter maar zelden bloemen, en bijna nooit in cultuur.

Prijs Bestellen
 12,85
 19,95
 37,50
 50,00
 89,00
 995,00