Je moet 18+ zijn om onze webshop te bezoeken

Je moet minstens achttien jaar oud zijn om gebruik te maken van onze webshop. Ben je ouder dan achttien jaar?

Blog navigation

Hoe maak je magische paddenstoelenbonbons? De ultieme gids

10631 Weergaven 3 Vind-ik-leuk
 

 

Wie houdt er niet chocolade? Het consumeren van paddo's alleen kan geweldig zijn, maar het combineren van chocolade en magische paddenstoelen je ervaring (en de smaak) naar een heel nieuw niveau brengen. Bovendien kan het ongelooflijk leuk zijn om zelf paddo-chocolade te maken, en het is verrassend eenvoudig!

Voordat we in de paddo-chocoladerecepten duiken, even wat tips:

  • Gebruik altijd gedroogde paddenstoelen of gedroogde truffels voor je paddochocolade.
  • Vermijd overmatige verhitting van je paddenstoelen of truffels om verlies van kracht te voorkomen.
  • Hak je gedroogde paddenstoelen of truffels zo fijn mogelijk of gebruik een koffiemolen om ze tot een fijn poeder te malen voor een gelijkmatige dosering.

Dosering paddo-chocolade

Omdat de paddo's of truffels gelijkmatig in het chocolademengsel worden verdeeld, kun je de dosering bij benadering berekenen door het totaal aantal grammen paddo's of truffels dat je toevoegt, te delen door de stukken chocolade die je hebt.

Als je 12 gram gedroogde paddenstoelen of truffels toevoegt aan je chocolademix, en je maakt 6 chocoladerepen, dan zal elke reep ongeveer 2 gram gedroogde paddenstoelen of truffels bevatten.

Laten we nu in de magische paddenstoelenchocoladerecepten duiken! We delen hieronder twee van onze favoriete recepten:

 

Recept Nr 1 - Magische paddenstoelchocolade-recept "Luie Editie"

Magische paddestoelchocolade recept

Benodigdheden:

  • Je gekozen dosering gedroogde paddo's of truffels
  • Repen chocolade
  • Chocoladevormen of een bakplaat met anti-aanbaklaag
  • Een scherp mes en een snijplank (of een koffiemolen) om de paddenstoelen of truffels fijn te hakken of te malen
  • Een grote steelpan
  • Genoeg water om een derde van je steelpan te vullen
  • Een hittebestendige kom om je chocoladerepen in te smelten

Instructies:

  • Hak je paddo's of truffels fijn of maal ze met een koffiemolen tot een fijn poeder.
  • Doe je chocoladerepen in de kom (breek ze eventueel in kleinere stukjes).
  • Voeg water toe aan je steelpan, zet die op het fornuis op middelhoog vuur, en zet je kom met chocolaatjes bovenop het water (au-bain-marie). Zorg ervoor dat het water niet in de chocolade komt.
  • Je zult merken dat je chocolade langzaam begint te smelten. Als het water teveel begint te koken, zet je het vuur lager.
  • Als je chocolade volledig gesmolten is, kun je de kom uit het water halen en even wegzetten, maar zorg ervoor dat de chocolade vloeibaar blijft.
  • Zodra de gesmolten chocolade iets is afgekoeld, voeg je je fijngehakte paddenstoelen of truffels toe.
  • Meng het goed om de paddenstoelen of truffels gelijkmatig in je chocolademengsel te verdelen.
  • Giet daarna het mengsel voorzichtig in je chocoladevormen of bakplaat.
  • Zet de vormen of de bakplaat in de koelkast en laat ze even opstijven.
  • Neem ze mee naar buiten en geniet van je paddestoelchocolaatjes!

Recept Nr 2 - Magische paddestoelchocolade-recept "Made from Scratch"

paddestoelchocolade recept

Benodigdheden:

  • Je gekozen dosering gedroogde paddenstoelen of truffels
  • 1/2 kopje cacaoboter of roomboter
  • 1/2 kopje extra virgin kokosolie
  • 1/2 kop (rauwe) biologische cacaopoeder
  • 1/4 - 1/2 kop honing, agavesiroop, of rietsuiker
  • Een snufje zout
  • Optioneel: kruiden zoals kaneel, kardemon enz.
  • Chocoladevormpjes of een bakplaat met antiaanbaklaag
  • Een scherp mes en een snijplank (of een koffiemolen) om de paddenstoelen of truffels fijn te snijden of te malen
  • Een grote steelpan
  • Genoeg water om een derde van je steelpan te vullen
  • Een hittebestendige kom

Instructies:

  • Hak je paddo's of truffels fijn of maal ze met een koffiemolen tot een fijn poeder.
  • Vul je steelpan met water en zet hem op laag vuur.
  • Terwijl het water opwarmt, doe je de boter en kokosolie in de kom. (Tip: je kunt de cacaoboter in kleinere stukjes breken of hakken zodat ‘ie sneller smelt.)
  • Zet de kom op het water en laat de boter en kokosolie langzaam smelten. (Zorg dat het water warm is, maar nog niet kookt.)
  • Voeg dan het cacaopoeder toe en roer langzaam tot een gladde massa.
  • Haal de kom uit het water en voeg je zoetmiddel, zout en kruiden (optioneel) toe.
  • Roer goed door tot een gladde massa.
  • Tot slot kun je nu je gehakte of gemalen paddenstoelen of truffels aan dit mengsel toevoegen.
  • Roer goed om klontjes te voorkomen en voor een gelijkmatige verdeling te zorgen.
  • Eenmaal glad en goed gemengd giet je het mengsel langzaam in je chocoladevormen of bakplaat.
  • Zet de vormen (of de bakplaat) in de koelkast en laat ze even opstijven.
  • Geniet van je paddestoelchocolaatjes!

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

Hieronder zie je enkele van de producten die je nodig kunt hebben om je eigen paddestoelbonbons te maken! Veel plezier, geniet, en blijf veilig!

 
Geplaatst in: Psychedelics, Magic Mushrooms