Je moet 18+ zijn om onze webshop te bezoeken

Je moet minstens achttien jaar oud zijn om gebruik te maken van onze webshop. Ben je ouder dan achttien jaar?

Blog navigation

WAT IS 9/20? EEN KIJKJE IN DE WERELD VAN PSYCHEDELISCHE PADDENSTOELEN

2814 Weergaven 0 Vind-ik-leuk
 

 

Net zoals cannabis haar eigen 4/20-dag heeft, besloot Nicholas Reville, een voorstander van paddenstoelen uit Providence, Rhode Island, dat psychedelische paddenstoelen hun eigen dag van aandacht verdienen, gezien de verbazingwekkende voordelen en het lopende psychedelische onderzoek. Zo ontstond de dag van 9/20, waarop mensen over de hele wereld samenkomen om inzichten te delen over de mogelijke voordelen van paddo's, en deze dag vaak gebruiken om deel te nemen aan een paddo-ceremonie.

 

Wat zijn Psychedelische Paddenstoelen?

Psychedelische paddenstoelen zijn speciale soorten schimmels die van nature in vele gebieden ter wereld voorkomen en een verbinding bevatten die psilocybine heet - het magische ingrediënt dat een paddenstoelen-ervaring zo diepgaand, mogelijk genezend, en mystiek maakt. Vele mensen die ze in de juiste set en setting hebben gebruikt, zeggen dat dit een van de belangrijkste en meest levensveranderende ervaringen van hun leven was. Psilocybine is een zeer krachtige stof waar niet lichtvaardig mee moet worden omgegaan. Zoals elk krachtig middel kan het goed worden gebruikt of verkeerd worden gebruikt, wanneer het in de verkeerde setting en/of set wordt genomen.

 

Wat betekent "set en setting" en waarom is dat belangrijk?

Eenvoudig gezegd is een "set" iemands instelling/mindset wanneer hij een psychedelische ervaring aangaat, en een "setting" is de omgeving waarin de ervaring plaatsvindt. Laten we het nog verder uitdiepen om te begrijpen welke factoren belangrijk zijn voor een goede psychedelische trip.

 

Als het gaat om psilocybine-paddenstoelen is de set en setting alles. Het vormt en bouwt de ervaring op en helpt om alles in een context te plaatsen. Wat betreft iemands mindset is het belangrijk om ruim vantevoren een intentie te bepalen voor deze interne "trip" en je voor te bereiden op tenminste een idee van de intensiteit die komen gaat. Het consumeren van psychedelische paddenstoelen kan heftige emoties, inzichten en krachtige openbaringen teweegbrengen. Men moet hiermee kunnen omgaan en de juiste steun in de buurt hebben voor, tijdens en na de ervaring. Het is belangrijk om in de juiste gemoedstoestand te verkeren bij het consumeren van paddo's. De beste vraag die je jezelf kunt stellen is "voel ik me goed vandaag?"

 

Als het gaat om de "setting", moet die vooral veilig voor je voelen – zowel de plek zelf als de mensen om je heen. Interessant genoeg wordt een psychedelische ervaring mede gevormd door wat je kunt zien en horen. Een fijne, opgeruimde plek en mensen die je vertrouwt en bij wie je je veilig voelt, zullen eerder leiden tot een positieve ervaring. Ook muziek kan van grote invloed zijn op wat je tijdens je reis ervaart. Psilocybine-paddenstoelen kunnen sterke visuals teweegbrengen, vooral als je ogen gesloten zijn. Veel mensen melden ook dat ze de muziek die ze horen, kunnen "zien" in verschillende kleuren, vormen en geometrische patronen.

 

Het beste kun je zorgen voor een veilige, warme en enigszins besloten ruimte, een zacht kussen en een deken, schoon water, en iemand die je kan helpen om bijvoorbeeld naar het toilet te gaan als dat nodig is. Wanneer je meer ervaring krijgt in de wereld van psychedelica, kunnen deze factoren minder prioriteit krijgen, hoewel ze nog steeds belangrijk kunnen zijn omdat je nooit weet wat elke ervaring kan brengen. Veel mensen trippen het liefst buiten in de natuur. Psychedelische therapeuten gebruiken vaak een combinatie van natuur en een veilige binnenruimte, terwijl sommige culturen hun ceremonies puur buiten doen.

 

Onderzoeksresultaten van psychedelische paddenstoelen

In de afgelopen tien jaar is er een grote toename geweest qua psilocybine-onderzoek, studies en proeven, die prachtige resultaten en potentie laten zien wat betreft het genezen van therapieresistente depressies, PTSS, het helpen van patiënten met angst voor de dood, het stoppen met verslavingen en meer. Veel van deze proeven vonden plaats in een gecontroleerde omgeving met hulp van een psychotherapeut, en dit heeft geleid tot iets dat "psychedelisch ondersteunde psychotherapie" wordt genoemd en waarvan wordt gedacht dat het in het komende decennium op steeds grotere schaal zal worden toegepast..

 

In Canada is onlangs toestemming verleend aan therapeuten om psilocybine toe te dienen aan terminaal zieke patiënten. Ondertussen worden in sommige delen van de wereld speciale centra gebouwd om psychedelisch ondersteunde therapie aan te bieden en veel bedrijven werken aan het aanvragen van wetswijzigingen die deze vorm van therapie zouden toestaan in landen waar psilocybine nog illegaal is. Gezien de positieve onderzoeksresultaten hebben veel steden in de VS psychedelische paddenstoelen nu gedecriminaliseerd, wat betekent dat ze nu voor recreatieve doeleinden gebruikt mogen worden.

 

Zo wordt psychedelische therapie langzaam maar zeker een ding van de toekomst, en dankzij voortdurend onderzoek zullen we misschien binnenkort meer te weten komen over hoe psilocybine-paddenstoelen onze gezondheid en onze geest kunnen helpen.

 

Hoe vieren mensen 9/20?

9/20 is in het leven geroepen met de bedoeling een gesprek op gang te brengen over de voordelen van psilocybine-paddenstoelen, om het bewustzijn te vergroten en om meer aandacht te krijgen voor de positieve onderzoeksresultaten. Voorstanders van psychedelische paddenstoelen proberen hier op 9/20 aan bij te dragen door evenementen te houden, nieuwe informatie over paddenstoelen met de wereld te delen of zelf psychedelische trips te organiseren.

 

Houd er rekening mee dat psychedelische paddenstoelen in veel landen verboden zijn, dus in plaats van ze te nemen, te kweken of te delen op de dag van 9/20, kun je bijvoorbeeld een informatiebijeenkomst, een integratiecirkel of een online workshop houden of zelf met je vrienden wilde paddenstoelen gaan zoeken! Check de wetten in het land waar je woont en let op waar je paddo's consumeert als je een trip wilt maken.

 

Als je een psychedelisch uitstapje plant, zorg er dan voor dat je dat doet in een veilige omgeving met de juiste set en setting. Veel plezier, en stay safe!

 
Geplaatst in: Psychedelics, Magic Mushrooms