Kratom Drinken

Zoals bij veel poeder extracten van planten, mixt ook kratom niet makkelijk met water. Veel mensen drinken kratom door het te mengen met water in een glas. Dit kan, maar zorgt ervoor dat alles naar Kratom smaakt. Niet iedereen kan dit aan. Wees dus voorbereid dat kratom niet altijd de prettigste smaak heeft. Het heeft een lichte bittere smaak die sommige misschien niet kunnen verwerken. Je zal ervaren dat het zal gaan klonteren en blijven plakken aan het glas en je in je mond. Dit komt omdat de textuur van de fijne kratom poeder niet makkelijk oplosbaar is.

Dus wat is de beste manier om dit voorkomen?

Tosh and Wash Techniek

De Tosh and Wash is een vrij eenvoudige techniek en werkt heel goed bij Kratom. Het zorgt ervoor dat je de bittere smaak zo min mogelijk ervaart en dat het niet blijft klonteren in je mond.

Dit kan met water, appelsap of sinaasappelsap. 
De volgende methode werkt goed om de sterke smaak van Kratom zo weinig mogelijk te ervaren:
- Neem een slok water en hou deze vast in je mond. 
- Neem vervolgens de helft van de gewenste Kratom dosage met een lepel. 
- Neem daarna nog een slok water om het geheel zo snel mogelijk weg te spoelen. 
- Herhaal dit 1 keer zodat je op je gewenste dosage zit. 

Ter aanvulling:
Je kan voor de tweede slok ook sinaasappelsap gebruiken zodat de kratom smaak weg wordt gespoeld.

Het is belangrijk om te onthouden dat je niet inademt tijdens de TOSS AND WASH techniek ,kratom stof kan de longen bereiken of vast blijven plakken aan je huig. Het is onzeker welke effecten kratom op de longen heeft, dus het is het beste om dit te vermijden. 

Kratom Thee

Met dit makkelijke kratom thee recept kan je genieten van de voordelen van kratom poeder in een zachte, lekkere drank. Of je nou de thee heet of verfrissend koel drinkt als Ice Tea. Het effect zal zijn kracht niet verliezen als je er thee van zet.

De Kratom bladeren van Zuidoost-Azië zijn beroemd om hun vele voordelen. Gedurende duizenden jaren hebben inheemse culturen gekauwd op de bladeren, gemaald tot poeder, en gekookt in ceremoniële thee. Waarom? Het verwarmen van de kratom maakt het mogelijk dat de krachtige alkaloïden sneller worden vrijgegeven dan op verse bladeren te kauwen. Zodra het in het water komt, worden de alkaloïden sneller in jouw bloedbaan opgenomen.

Gekookt water beschadigt de psychoactieve alkaloïden in kratom niet, In tegenstelling tot planten zoals de papaver, zijn de alkaloïden van Kratom enorm stabiel in temperaturen ver boven wat je waterkan kan bereiken.

Voordelen van het drinken van Kratom Thee

In vergelijking met het nemen van poeder heeft kratom thee iets andere  effecten. Over het algemeen blijkt dat de ervaring met kratom-thee meer stimulerend is. Daarnaast worden de pijnstillende effecten licht verminderd. Veel mensen beweren dat de stemmingsversterkende en euforische effecten versterkt worden bij het drinken van Kratom Thee. Dit waarschijnlijk door de snelle absorptie en spijsvertering, vooral op een lege maag.

Daarom kan deze bereidingsmethode niet het beste zijn voor degene die op zoek bent naar ontspanning en pijnbestrijding; Maar diegenen die op zoek zijn naar verhoogde energie, of stemmingsverhogen, is dit een interessante methode. De beruchte "wobbles*" van Kratom zijn er niet wanneer je er thee van drinkt.

*Wobbles is in principe wat er gebeurt wanneer je teveel Kratom neemt. Hierdoor kunnen je ogen problemen hebben met concentreren en je kan een lichte duizeligheid ervaren.

Optioneel: Breng de thee op smaak met een lepel honing, suiker, kaneel of stevia. Hete dag? Laat het een uur in de koelkast afkoelen voor Kratom Ice Tea!

Extra Tip: Snijd een citroen of limoen in de helft en voeg het aan het water voordat je het brouwt. De zuurgraad beschermt de alkaloïden van de kratom en voegt een goede smaak toe aan je thee
Dat is alles om kratom thee te bereiden. Drink de thee langzaam, en geef het minstens 30 minuten voor je de werking van kratom begint te voelen. Dit kratom thee recept is de basis techniek. Nadat je wat meer ervaring hebt, kan je gaan experimenteren en je eigen technieken maken om de perfecte kop Kratom thee te maken. Zolang je maar een een goed kratom met de juiste dosering kiest, kunt er weinig verkeerd gaan.

Kratom thee bereiden

Wat je nodig hebt:

- Kratom 
- Water
- Kookpan
- Zeef

Breng minamaal een half kopje water in een kookpan tot een zachte kook.
Voeg de vooraf gemeten kratom poeder rechtstreeks toe aan het kokend water.
Verlaag de hitte en laat het mengsel 10-15 minuten sudderen.
Controleer de kleur van de thee. Wanneer het een diepe oranje of gele kleur wordt, verwijder de ketel van de vlam.
Houd een zeef over je mok en giet de vloeistof rechtstreeks erin.
Gooi het kratom overblijfsel in de zeef weg.

Dosages voor de Kratom Thee

1 gram: Zeer mild effect
3 gram: matig effect
5 gram: Potentiaal effect voor de meeste gebruikers
10 gram: Sterk effect
15+ gram: Zeer sterk effect - het beste voor ervaren gebruikers