Laten we eerlijk zijn, voor velen van ons is er niets verleidelijks dan die reep chocola. Tegenwoordig kom je chocola overal tegen. Er zijn maar weinig mensen die chocola kunnen weerstaan.

Meer en meer van ons gaan over op een gezondere levensstijl. Hierdoor laten wij steeds meer melk of witte chocolade liggen en gaan op zoek naar goede alternatieven. Tegenwoordig wordt cacoa gezien als Superfood. Maar je hebt Cacao en Cacoa. Maar wat is het verschil?

RAW Cacao - Superfood 

Cacao staat bekend als het eten (of drinken) van de Goden! Het is terug te voeren op het Maya-volk waarvan gedacht werd dat het de eerste was die de cacaoplant rond 400AD cultiveerde.

'Cacao' verwijst naar alle voedingsproducten die afkomstig zijn van de cacaoboon en die ‘RAW’ zijn verwerkt. Raw Cacao kan in de vorm van cacaobonen, cacaoboter, pasta maar meestal cacaopoeder. Raw cacaopoeder wordt gemaakt door cacaobonen koud te persen, dit proces behoudt de levende enzymen en verwijdert het vet (cacaoboter).

De voordelen

Cacao eten maakt je gelukkig! Het bevat fenylethylamine dat verantwoordelijk is voor onze stemming en plezier en dezelfde gevoelens die je krijgt als je verliefd bent. Het werkt ook als een stimulerend middel en kan mentale alertheid verbeteren. Cacao is een krachtpatser VOL met antioxidanten! Het bevat ook grote hoeveelheden magnesium, een essentieel mineraal in tijden van stress en helpt je om je meer ontspannen te voelen.

Cacoa - Chocolade

Er zijn veel onderzoeken naar de gezondheidsvoordelen van Chocolade, maar deze verwijzen helaas niet naar de gemiddelde, in de winkel gekochte chocoladereep. De 'chocolade' waar ze naar verwijzen is veel dichter bij cacao en bevat ook pure chocolade.

'Cocoa' ziet er hetzelfde uit, maar er is een groot verschil. Cacoapoeder is de 'rauwe cacao' die bij hoge temperaturen is geroosterd. Het effect van het roosteren van de cacao is dat de moleculaire structuur veranderd, waardoor de algehele voedingswaarde wordt verlaagd en de gezondheidsvoordelen kapot gaat.

Cacaopoeder bevat meer vezels en calorieën dan Cacoa poeder, omdat meer van de voedingsstoffen uit de hele boon nog steeds intact zijn. Cacao is een uitstekende bron van enkelvoudig onverzadigde vetten, cholesterolvrije verzadigde vetten, vitamines, mineralen, vezels, natuurlijke koolhydraten en eiwitten die het een uitstekende bron van voedingsstoffen maken.

100% Raw Cacao Pasta - Bolivia 450 & 1000g

De cacaobonen die worden gebruikt om deze RAW 100% Cacao Pasta maken, zijn afkomstig van een endemische en unieke soort in de wereld. Ceremoniele, ongebrande en koudgeperste Cacao pasta geproduceerd in Bolivia. Wordt vaak gebruikt voor Cacao Ceremonie.

Details: gecertificeerd als wild en biologisch product (ID-BIO-140) ⊹ Wilde, biologische Beniano Cacao-bonen uit het Amazonewoud ⊹ Hand verzameld, gefermenteerd en zongedroogd door inheemse mensen in de jungle ⊹ Zacht en romig van textuur ⊹ De wildernis fruitige smaken van het bos zijn aanwezig in de lange nasmaak ⊹ Ruwe kwaliteit - ongeroosterd ⊹ Glutenvrij, veganistisch.

Aanbevolen dagelijks gebruik: ideaal voor het vernieuwen van cacao-shakes, chocolaatjes drinken, bakken en smoothies. ⊹ Deze cacaomassa is geschikt voor ceremoniële doeleinden.

Productspecificaties

Gemeenschappelijke naam:
Wilde cacao

Wetenschappelijke naam:
Theobroma cacao

Eco-regio:
Amazone

Oorsprong:
Baures, Beni, Bolivia
"Cacao Beniano"

Teelttype:
Wilde collectie, uitgekozen, zongedroogd en van nature gefermenteerd.

certificering:
Biologisch product door CERES (EU / NOP)

HS
1803100000

Finesse
10 tot 20 micron

Cacao Pasta & Poeder - Peru - 100% RAW

Hoge kwaliteit ongebrande en koudgeperste rauwe Cacao pasta afkomstig van Peru Inhoud: 500 gram. Rauwe Cacao werd vroeger door de Maya's al gebruikt als krachtig medicijn. Het is hartopenend en zorgt voor sterke energie. Cacao Pasta kan een essentieel onderdeel zijn van de Cacao Elixer dat gebruikt wordt bij Cacao Ceremonies. Gemaakt van ongebrande cacao bonen, waardoor alle werkzame stoffen nog aanwezig zijn. De koudgeperste Cacao geproduceerd komt uit Peru.