Maca

Nieuw in onze NLNaturals productlijn: Zwarte Maca! Een gouden aanwinst in de collectie van de extracten. Maca is een echte superfood met enorm veel voordelen op veel verschillende vlakken. Dit is zeker een product dat niet gemist kan worden in je superfood collectie.

Wat is Maca?

Deze prachtige plant komt voor in de Peruaanse Andesgebergte en groeit hoog in de bergen. Het groeit op 3500 meter hoogte, dit maakt Maca één van de hoogst groeiende gewassen ter wereld. Maca is een plant die erg sterk is en in extreme omstandigheden kan groeien en voortplanten. De plant bevindt zich vaak in rotsachtige omgevingen en ondergronden en vecht zichzelf door vrieskou, intense zonlicht en extreme wind heen. De energie en de kracht die de plant om te groeien, uit zich in de eigenschappen die de plant met zich meebrengt. De wortels van de plant worden al duizenden jaren met veel liefde gebruikt vanwege de eigenschappen die het met zich meebrengt. Er wordt gezegd dat de wortels helpen om je energie, je uithoudingsvermogen en vruchtbaarheid een boost te geven. Maca was en is nog steeds van goed belang voor de mensen die hoog in de bergen leven om een productieve levenstijl te onderhouden.

Maca is niet voor niets heel geliefd bij mensen en in het dierenrijk. Maca bevat namelijk veel goede voedingstoffen. Uit een onderzoek is gebleken dat Maca een berg heeft aan voedingswaarde. Gedroogde Maca wortels bevatten  13-16% proteine, 8,5% vezels, 19 verschillende essentiele amino zuren, vitamine A, B1, B2, B3, C en D, mineralen zoals ijzer, magnesium, koper, zink, sodium, potassium, calcium, verschillende glucosinolaten, 20 vet vrije zuren, en unieke samenstellingen zoals macaenes en macamedes. Daarnaast is Maca een adaptogeen net als ginseng ook een adaptogeen is. Adaptogenen zijn stoffen die de weerstand van het fysieke lichaam tegen ziekten verhogen door fysiologische verbeteringen van gezondheid en emotionele gezondheid.

Dit maakt maca een product met veel eigenschappen. Uit onderzoek is gebleken dat maca in veel gevallen in staat is overweldigde, vermoeide bijnieren en andere aspecten van het hormonale systeem te ondersteunen en te verjongen. Er wordt gezegd dat in de loop van de tijd kan het gebruik van Maca, verschillende voordelen opleveren, waaronder meer energie, uithoudingsvermogen, helderheid van geest en het vermogen om met stress om te gaan.

Voordelen van Maca

Zoals eerder aangegeven heeft Maca veel positieve eigenschappen. Onderstaand een lijst van de voordelen van het gebruik van Maca. Deze gegevens zijn voortgekomen uit verscheidene onderzoeken.

-       Maca verhoogt de energie
-       Maca verhoogt de uithoudingsvermogen
-       Maca geeft een positief effect bij het verminderen van de chronische vermoeidheidssyndroom
-       Maca verhoogt de libido
-       Maca verhoogt de vruchtbaarheid
-       Maca houdt je hormonen in balans
-       Maca verhoogt je emotionele gemoedstoestand
-       Maca verlaagt angst en stress
-       Maca verlaagt de symptomen die voorkomen in de menopauze
-       Maca helpt je helder te blijven en op deze manier beter te focussen
-       Maca en vooral Zwarte Maca helpt bij het verbeteren van je geheugen
-       Maca verbetert de circulatie van het bloed
-       Maca werd gebruikt om de groei van het haar te bevorderen
-       Maca helpt om acne tegen te gaan doordat het helpt je hormonen te balanceren.
-       Maca helpt bij het verbeteren van je huidskleur
-       Maca verbetert de dichtheid van de botten door de hoge calciumgehaltes in de maca. Op deze manier versterkt Maca de tanden en de botten.

Gebruik

Neem 1-1,5 theelepel per dag. Je kunt het nemen met een paar slokken water of toevoegen aan smoothies.