Catalogus

Chaliponga

Chaliponga | Diplopterys cabrerana | Bladeren

Diplopterys cabrerana, een liaan die oorspronkelijk uit het Amazonegebied komt, staat in de Quechua-talen bekend als zowel 'Chagropanga' als 'Chaliponga'. Het wordt ook wel Banisteriopsis rusbyana en Banisteriopsis cabrerana genoemd en is, net als Banisteriopsis caapi, een lid van de Malpighiaceae familie. Deze tropische wijnstok komt alleen voor in het Amazonegebied (Ecuador, Peru, Brazilië, Colombia). Hij groeit in het wild in de bossen, maar komt het meest voor in de teelt.

Deze zeer lange klimplant heeft tegenover elkaar liggende bladeren die langwerpig-ovaal zijn en een versmalde vorm hebben. De bloeiwijzen, die elk vier kleine bloemen dragen, groeien uit de petiolaire oksels. De plant ontwikkelt echter maar zelden bloemen, en bijna nooit in cultuur.

Chaliponga Er is 1 product

 • 12,85
  Effect: N,N-Dimethyltryptamine
  Vorm: Bladeren
  Herkomst: Peru
  Effect: N,N-Dimethyltryptamine
  Vorm: Bladeren
  Herkomst: Peru

  Diplopterys cabrerana, een wijnstok die oorspronkelijk uit het Amazonegebied komt, staat in het Quechua bekend als zowel 'Chagropanga' als 'Chaliponga'. Het wordt ook wel Banisteriopsis rusbyana en Banisteriopsis cabrerana genoemd en is, net als Banisteriopsis caapi, een lid van de Malpighiaceae familie.

  12,85
  In voorraad
Toont 1 - 1 van 1 item